Vyhľadávanie:

Slová víťazov

Slová víťazov

Po skončení šampionátu v hádzaní elekronických šípok sme hovorili s novými majstrami U. S. Steel Košice Tomášom Prčíkom a Zuzanou Forgácsovou:

· Aké sú vaše prvé pocity po získaní titulu?
T. Prčík: "Mám radosť z neho, ale získať ho v pomerne silnej konkurencii bolo veľmi ťažké. Priznám sa, tomuto športu sa venujem od roku 1998 a hrávam ho aktívne. Snažil som sa získať niektorú z medailí, napokon som sa veľmi potešil tej najcennejšej."
Z. Forgácsová: "Poviem pravdu, nečakala som to, že v turnaji vyhrám bez prehry. Nemám v tom takmer žiadne skúsenosti. Šípky som skúsila hrať asi pred šiestimi rokmi v jednom podniku v Košiciach, príliš ma to nenadchlo."

· Vaše doterajšie športové úspechy?
T. Prčík: "Keďže hádzanie šípok sa stalo mojím hobby, na Slovensku sa pravidelne zúčastňujem rôznych turnajov. Dva roky som bol členom Slovenskej šípkarskej asociácie, neskôr som prestúpil do Asociácie šípkarskeho klubu v Košiciach. V roku 1999 som na turnaji druhej kategórie TOP v Prešove skončil na 4. mieste. Pekné výsledky som zaregistroval aj ako člen družstva DC Košice. V súťaži elektronických šípok Košická liga sme v sezóne 1998/99 vyhrali a o rok neskôr sme v tej istej súťaži skončili na 2. mieste."
Z. Forgácsová: "V hádzaní šípok to bol môj prvý a doteraz najväčší úspech. V minulosti hrávala moja mama volejbal i stolný tenis, nuž som to v tomto roku skúsila aj ja. V marci som štartovala na stolnotenisových majstrovstvách USSK a v rámci letnej olympiády som súťažila v bowlingu. Ale výraznejšie úspechy som nedosiahla. Tento športový úspech je pre mňa povzbudením, najprv si ho musím vychutnať."

· Čo by ste chceli medzi šípkarmi dosiahnuť?
T. Prčík: "Už tretí rok som členom tímu Power Dart Club Košice. Veľa trénujem, mojím snom je zaradiť sa na Slovensku medzi najlepších. V tomto smere veľmi obdivujem hru môjho spoluhráča Milana Nagya, ktorý už roky je stálicou v tomto športe a drží sa na špici medzi šípkarskou elitou na Slovensku."
Z. Forgácsová: "Bolo zaujímavé sledovať ako som na tomto turnaji postupovala bez prehry. Sama som neverila tomu, že mi to tak ľahko ide. Určite som to nemala natrénované, ale možno keby som chcela víťaziť, tak by mi to už tak nešlo. Ešte nie som rozhodnutá či budem šípky ďalej trénovať, ale o rok sa určite tohto šampionátu zúčastním."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...