Vyhľadávanie:

Slováci na historických fotografiách a pohľadniciach

Slováci na historických fotografiách a pohľadniciach

Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA v SR Rodolphe M. Vallee vo štvrtok, 29. novembra, slávnostne otvoril v InfoUSA - AC centre v Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach výstavu Slovensko, Slováci, súvislosti na historických fotografiách a pohľadniciach. Putovná výstava, ktorú organizujú Veľvyslanectvo USA v SR v spolupráci s InfoUSA - AC centrom, je výsledkom medzinárodného projektu Gettyho konzervačného inštitútu v Los Angeles v Kalifornii, Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave a Slovenskej národnej knižnice v Martine. Projekt je zameraný na oblasť identifikácií konzervovania a reštaurovania fotografií, ktoré môžu pomôcť pri ochrane bohatého fotografického dedičstva v krajinách strednej, južnej a východnej Európy.

Výstava na šiestich paneloch dobovými fotografiami z archívu Slovenskej národnej knižnice a komentármi približuje život Slovákov. Nájdete tu aj snímky zachytávajúce tých, ktorí odchádzali do Ameriky koncom 70-tych a začiatkom 80-tych rokov 19. storočia. Putovnú výstavu si v priebehu budúceho roku budú môcť pozrieť aj v ďalších slovenských mestách a v lete 2008 by mala doraziť aj do USA.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...