Vyhľadávanie:

Slováci na šampionáte po prvý raz doma

Slováci na šampionáte po prvý raz doma

Zajtra sa začínajú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji

Zlato na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji od roku 1986 nezískala žiadna organizátorská krajina. Boli by sme radi, keby sa túto sériu podarilo prerušiť práve Slovákom na nadchádzajúcom už 75. ročníku hokejového šampionátu. Na Slovensku bude o titul majstra sveta pre rok 2011 od 29. apríla do 15. mája bojovať šestnásť tímov rozdelených do štyroch skupín.

V Bratislave sa v dvoch základných skupinách A a D predstaví osem mužstiev a tak isto bude spolu osem kolektívov hrať v B a C skupine u nás v Košiciach. V Bratislave budú na ľade nového zimného štadióna Ondreja Nepelu v základnej časti A skupiny hrať Rusko, Slovensko, Nemecko a Slovinsko, v D skupine sa predstavia Fínsko, Česko, Lotyšsko a Dánsko. V košickej Steel aréne sa v B skupine predstavia Kanada, Švajčiarsko, Bielorusko a Francúzsko, C skupinu tvoria Švédsko, USA, Nórsko a Rakúsko. V skupinách sa hrá systémom každý s každým.

Zo všetkých štyroch skupín postúpia prvé tri celky do dvoch kvalifikačných šesťčlenných skupín E a F, pričom sa im výsledky zo skupín započítavajú. Posledné mužstvá, ktoré sa v základných skupinách umiestnia na štvrtých priečkach, budú hrať o udržanie sa medzi hokejovou svetovou elitou.

Podobne ako v základných, aj v dvoch kvalifikačných skupinách sa bude hrať v Bratislave a v Košiciach. V Bratislave bude hrať šesť mužstiev v kvalifikačnej E skupine, do ktorej postúpia traja najlepší zo základných skupín A a D. V Košiciach bude kvalifikačnú skupinu F tvoriť sexteto najlepších zo základných skupín B a C. Mužstvá, ktoré sa umiestnia na prvých štyroch priečkach v skupine E a F, postúpia už do vyraďovacej časti, do štvrťfinále. Všetky štvrťfinálové stretnutia, ako aj semifinále a záverečné zápasy o 3. miesto a finále, sa budú hrať v Bratislave. V Košiciach uvidíme okrem dvanástich zápasov v skupinách B a C, už len tri stretnutia štyroch mužstiev v boji o udržanie sa.

Spolu v oboch mestách počas celého hokejového šampionátu odohrajú 56 zápasov. Z nich 24 stretnutí uvidia fanúšikovia na ľade v Steel aréne, ďalších 32 zápasov sa bude hrať v Bratislave.

V základných skupinách sú začiatky jednotlivých stretnutí (hrajú sa dva zápasy v jeden deň) v Bratislave a v Košiciach stanovené na 16.15 hod. a 20.15 hod. V dvoch kvalifikačných skupinách E a F a o udržanie sa začnú niektoré stretnutia aj o 12.15 hod. V Bratislave sa šampionát rozbehne v piatok 29. apríla o 16.15 hod. zápasom Nemecko - Rusko a o 20.15 hod. sa stretnú reprezentanti Slovenska s tímom Slovinska. V Košiciach to bude v ten istý deň najprv o 16.15 hod. premiérový súboj na MS Švajčiarsko - Francúzsko a o 20.15 hod. si sily zmerajú Bielorusko - Kanada.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...