Vyhľadávanie:

Slováci prvenstvo neobhájili

Slováci prvenstvo neobhájili

Dvadsiaty ročník medzinárodného halového futbalového turnaja nepočujúcich žiakov do 16 rokov

Minulý týždeň sa v Prešove konalo zaujímavé športové podujatie. Od 8. do 14. júla sa v mestskej hádzanárskej hale Tatran Handball Arena stretlo sedem chlapčenských tímov na dvadsiatom ročníku medzinárodného halového futbalového turnaja nepočujúcich detí do 16 rokov. Za týmto už tradičným podujatím, ktoré sponzorsky podporuje aj U. S. Steel Košice, stojí Občianske združenie Športový klub nepočujúcich detí. "Aj tento ročník mal veľmi kvalitné obsadenie. K najlepším tímom patrili mužstvá z Kuvajtu, Českej republiky a dve z Poľska - jedno reprezentačné a druhé z mesta Bydgoszcz," komentoval kvality zúčastnených tímov riaditeľ turnaja Vladimír Kohút.

Na podujatí sa tradične predstavili aj slovenskí reprezentanti, ktorí sú s doterajšími ôsmimi titulmi najúspešnejšími účastníkmi turnaja. Okrem nich v Prešove hrali aj družstvá z Bulharska a Azerbajdžanu. Naši chlapci tento rok neobhájili vlaňajšie víťazstvo a v konečnom hodnotení skončili na piatom mieste. Po tuhých bojoch sa z víťazstva tešili nepočujúci futbalisti z Kuvajtu, ktorí vo finále zdolali reprezentáciu Poľska tesným výsledkom 3:2. V boji o tretiu priečku sa radovalo ďalšie mužstvo našich severných susedov z mesta Bydgoszcz, ktoré porazilo Českú republiku 3:1. O vysokej organizačnej, ako aj výkonnostnej úrovni svedčí fakt, že turnaj po prvýkrát navštívil aj predseda Medzinárodnej asociácie nepočujúcich futbalistov (DIFA) Iakov M. Frenkel z Ruska.

Kvalitné obsadenie tohto nevšedného podujatia by sa samozrejme nezaobišlo bez výdatnej finančnej pomoci. "Touto cestou ďakujem v mene nepočujúcich detí všetkým sponzorom, ktorí nás podporili," dodal na záver riaditeľ turnaja V. Kohút.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...