Vyhľadávanie:

Slovákom patrila tretia priečka

Slovákom patrila tretia priečka

Víťazom futsalového turnaja nepočujúcich žiakov do 17 rokov sa stali chlapci z Azerbajdžanu

V dňoch 10. – 14. júla 2017 sa v Prešove konal jubilejný XXV. ročník Medzinárodného futsalového turnaja nepočujúcich do 17 rokov. Toto jedinečné športové podujatie, ktoré sa odohralo v športovej hale hotelovej akadémie, podporila, okrem iných, už tradične Nadácia U. S. Steel Košice. Kronika tohto turnaja, jediného na svete určeného pre túto kategóriu  hendikepovaných detí, prezrádza, že na doterajších ročníkoch štartovali družstvá už z 26 krajín zo štyroch kontinentov.

V tomto roku sa odohral dvojkolovo a štyri najlepšie umiestnené celky sa prebojovali do semifinále. V ňom Azerbajdžan porazil Poľsko 5:1 a Kazachstan zvíťazil nad tímom Slovenska 6:1. V zápase o 3. miesto Slovensko zdolalo Poľsko 5:2 a vo finále sa z víťazstva tešili hráči z Azerbajdžanu, ktorí vyhrali nad Kazachstanom 6:1 a získali cennú trofej. Na záver organizátori vyhodnotili a odmenili najlepších hráčov na turnaji.

Najlepším brankárom sa stal Michal Píš a za najlepšieho hráča vyhlásili Štefana Mižigára, oboch z družstva Slovenska. Najlepším strelcom bol Nurlan Fatullazade z Azerbajdžanu, ktorý strelil 18 gólov. „Tento jubilejný ročník mal aj v tomto roku svoju kvalitu, hoci nám na poslednú chvíľu odmietli účasť niektoré favorizované tímy. Oproti minulosti sme herný systém trochu pozmenili a ďalšou novinkou bolo, že sme zvýšili vekový limit chlapcov na 17 rokov. V kádroch jednotlivých družstiev sa tak mohlo vo futsalových súbojoch prezentovať oveľa viac hráčov,“ dodal za záver riaditeľ turnaja a zároveň predseda Občianskeho združenia Športový klub nepočujúcich detí v Prešove Vladimír Kohút

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...