Vyhľadávanie:

Slovensko je odsúdené na úspech

Slovensko je odsúdené na úspech

Minister Rusko o podpore regiónov Slovenska

HNClub
O aktivitách EDC pri rozvoji regiónu hovoril jeho výkonný riaditeľ Juraj Augustín.

V piatok sa v Košiciach na jednom z ďalších diskusných fór organizovaných HNClubom, tentoraz venovaného podpore regiónov Slovenska, zišli topmanažéri a podnikatelia významných slovenských firiem. U. S. Steel Košice zastupovali prezident Christopher J. Navetta, viceprezidenti Anton Jura, Miroslav Kiraľvarga, Peter S. Richardson, Michael A. Fedorenko, generálny manažér pre regionálny rozvoj a výkonný riaditeľ Centra ekonomického rozvoja Juraj Augustín a ďalší topmanažéri. Hosťom HNClubu bol minister hospodárstva SR Pavol Rusko.

Minister Rusko na stretnutie prišiel s dobrou správou, keď oznámil, že bolo podpísané memorandum so spoločnosťou Yazaki Wiring Technologies Slovakia o investícii, ktorá prinesie nových 1200 pracovných príležitostí v Stropkove a Michalovciach. Podpis memoranda charakterizoval ako začiatok investičného boomu na východe Slovenska, pretože v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov ministerstvo hospodárstva oznámi ďalšie dve veľké investície na východnom Slovensku. Podľa Ruska výsledky jasne dokazujú, že sa situácia za predchádzajúce dva roky podstatne zlepšila, prestávame žiť na úkor budúcich generácií. Slovensko sa stáva pre investorov veľmi perspektívnym, podnikateľsky atraktívnym. V zahraničí sa o Slovensku hovorí s rešpektom, mnohí považujú silu, akou zvláda všetky reformy, za úctyhodnú.

"Reformy sa nedajú urobiť veľmi rýchlo, treba na ne čas. Na ďalší rozvoj treba vytvoriť podmienky v regiónoch. Deväťdesiat percent problémov je v peniazoch, preto ich musíme investovať efektívne," konštatoval Rusko. Sám je presvedčený, že v priebehu nasledujúcich dvoch rokov sa podarí na Slovensku vytvoriť niekoľko tisíc pracovných príležitostí. Potom budeme súťažiť v kvalite pracovnej sily, musíme však ešte viac investovať do vedy, výskumu, školstva a najmä výučby cudzích jazykov, ale aj zdravotníctva. "Slovensko je odsúdené na úspech," konštatoval Rusko.

V diskusii okrem iných vystúpili aj primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa, rektor Technickej univerzity Košice Juraj Sinay a generálny manažér USSK pre regionálny rozvoj a riaditeľ EDC Juraj Augustín, ktorý priblížil aktivity EDC v spolupráci so zahraničnými investormi pri rozvoji východného Slovenska.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...