Vyhľadávanie:

Slovensko má v zahraničí vynikajúcu reputáciu

Slovensko má v zahraničí vynikajúcu reputáciu

Ďalšie zo série obchodných raňajok zorganizovala minulý týždeň Americká obchodná komora v Košiciach. Záujem o stretnutie zo strany podnikateľov košického regiónu bol mimoriadny, nechýbali medzi nimi ani topmanažéri USSK, prezident spoločnosti David H. Lohr, viceprezidenti Anton Jura, Miroslav Kiraľvarga, James F. Connor, generálny manažér pre regionálny rozvoj Juraj Augustín, generálny manažér Milan Polča a ďalší. K podnikateľom sa prihovorili zástupca amerického veľvyslanca na Slovensku Lawrence R. Silverman, ktorý v pondelok minulého týždňa navštívil aj U. S. Steel Košice, výkonný riaditeľ Americkej obchodnej komory Jake Slegers, predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa a zástupca SARIO Martin Rybár.

Na rozvoji východoslovenského regiónu, ako konštatoval Zdenko Trebuľa, má výraznú zásluhu najmä spoločnosť U. S. Steel Košice. Aby náš kraj ešte viac prosperoval, je dôležité mať spoločnú filozofiu a pri realizácii cieľov postupovať koordinovane a jednotne. Ako informoval, aj za týmto účelom vznikla regionálna rada primátorov a starostov, ktorej cieľom je zamerať sa na také projekty, ktoré by Košický kraj posunuli v globále dopredu. Jednou z oblastí, na ktoré sa treba sústrediť, je poľnohospodárstvo, rozvoj cestovného ruchu a vytváranie takých pracovných príležítostí a učebných odborov, aby ľudia našli adekvátne uplatnenie doma a nemuseli za prácou odchádzať do iných regiónov.

Lawrence R. Silverman potvrdil záujem veľvyslanectva rozvíjať kontakty s východoslovenským regiónom, propagovaní tejto časti Slovenska medzi zahraničnými investormi. Slovensko, ako povedal, má v Severnej Amerike vynikajúcu reputáciu a jeho postavenie na medzinárodnom fóre neustále rastie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...