Vyhľadávanie:

Slučka v rukách údržbárov

Slučka v rukách údržbárov

Oprava
Odstraňovanie starých koľajových polí z vnútorného oblúku slučky počas minulého týždňa.

Rekonštrukcia slučky električkovej trate vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice i oprava trate v úseku Pereš - vstupný areál počas uplynulých dní si vynútili niekoľkodňové obmedzenie dopravy. Dnes dopravný podnik s prácami končí a všetko sa vracia do starých koľají, teda do rytmu prázdninovej dopravy.

"Dôvodom výluky na trati do železiarní, mimo dovozu a odvozu zamestnancov na zmeny, bola obnova výhybiek č. 5 a č. 6 na električkovej slučke vstupného areálu," informoval Vladimír Krupa, stavbyvedúci Koľajových a dopravných stavieb s.r.o. Košice, ktoré rekonštrukciu realizovali. "Na vnútornom oblúku slučky sme odstránili staré koľajové polia v dĺžke sto metrov a dve výhybky. Položili sme nové koľajové polia s novým kamenivom a robili sme smerovú a výškovú úpravu koľajiska. Na miesto starých výhybiek sme inštalovali nové."

Podobný zásah čaká slučku aj na jeseň tohto roku. "V druhej etape budeme opravovať vonkajší oblúk slučky," dodal Jozef Bujnovský, ktorý na stavbe zabezpečoval dozor DPMK. "Na výmenu čakajú štyri výhybky a oprava koľajiska." O niekoľko týždňov sa obmedzeniu v doprave teda znovu nevyhneme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...