Vyhľadávanie:

Sme o krok bližšie k titulu

Sme o krok bližšie k titulu

Hokejisti HC Košice vyhrali nad Banskou Bystricou v sérii na zápasy 4:1 a sú v semifinále

V pondelok tohto týždňa sa v Steel Aréne hral piaty vzájomný štvrťfinálový zápas play off medzi HC Košice a nováčikom hokejovej extraligy Banskou Bystricou. Favorizované Košice dosiahli v ňom štvrté víťazstvo a postúpili už po siedmy raz za sebou do semifinále. Tento rozhodujúci zápas mal niekoľko špecifík. Po prvý raz v tohtoročnom play off nastúpil v domácom drese útočník Stanislav Gron. Najlepším hráčom domáceho tímu bol Rudolf Huna, ktorý strelil dva góly a na tretí gól Kmiťovi ideálne prihral. Košičania rozhodli o svojom víťazstve v polovici zápasu, keď v rozpätí troch minút strelili tri góly a prvé čisté konto v tejto sezóne vychytal mladý košický brankár Július Hudáček.

Hostia, aj keď z ďalších bojov vypadli, zanechali vo všetkých stretnutiach sympatický dojem. Ich tréner, bývalý hráč VSŽ a neskôr tréner mládežníckych celkov v Košiciach Milan Staš, zhodnotil účinkovanie svojich zverencov po piatom zápase slovami: "Teší ma, že sme Košičanov v tejto štvrťfinálovej sérii potrápili, veď takmer v každom z piatich stretnutí sme boli víťazovi základnej časti vyrovnaným súperom. Verím, že sme vypadli s budúcim majstrom. Už to, že sme ako nováčik postúpili do play off, bolo našim úspechom. Favorita sme sa ale nezľakli a snažili sme sa zdramatizovať sériu. Keby sme mali za súpera Liptovský Mikuláš, myslím, že cez neho by sme boli prešli do semifinále my."

Kormidelník domáceho tímu Anton Tomko sa odpovede na otázku, koho by chceli mať Košičania za semifinálového súpera, Zvolen, či Liptovský Mikuláš tak trochu vyhol: "Nemám tip na súpera. Nám je to v podstate jedno, lebo Zvolen i Liptovský Mikuláš majú svoje kvality a hrajú dobrý hokej. Určite sa budeme musieť na svojho semifinálového súpera nielen herne, ale aj takticky a psychicky čo najlepšie pripraviť."

Naši hokejisti začnú semifinálovú sériu na domácom ľade. So svojím súperom sa stretnú dva razy po sebe, a to v stredu 18. a vo štvrtok 19. marca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...