Vyhľadávanie:

Sobota v pohybe

Sobota v pohybe

Športovo - zábavný areál na Alejovej žil 4. septembra podujatím
Rodiny športujú

Nech organizátor, Vonkajšie vzťahy U. S. Steel Košice, za ostatné štyri roky naplánoval firemné podujatie Rodiny športujú na jarný alebo jesenný termín, počasie stretnutiu málokedy žičilo. Užili sme si dážď, zimu i horúčavu. K ideálu, slnečnému dňu s príjemnými teplotami, sa napokon najviac priblížilo to ostatné, hoci kvôli nepriazni počasia narýchlo preložené z 1. na 4. septembra. Nebo akoby sa však chcelo ospravedlniť za uslzenú stredu. Športovo - zábavný areál na Alejovej ulici po celú sobotu zalievalo slnečnými lúčmi.

Krásny deň prilákal približne tristo veľkých i malých železiarov. A možno by ich bolo viac, keby sa práve v rovnakom čase nekonala aj pravidelná letná olympiáda U. S. Steel Košice. Našli sa však aj takí, ktorí stihli obidve športové zápolenia. Presúvali sa z jednej akcie na druhú, ako napríklad Teodor Laco. "Na olympiáde mám za sebou už cyklistickú súťaž, tu som si zahral šípky, chcel som aj stolný tenis, ale hrala sa štvorhra a do tímu mi chýbal partner. Dobre som sa pobavil na futbale. Pre nás dôchodcov sú takého podujatia príjemným osviežením života," povedal vitálny sedemdesiatnik, bývalý železiar, ponáhľajúc sa z Alejovej na Jedlíkovu.

Možnosť prežiť deň na vzduchu, pri pohybe a s rodinou, si pochvaľovali aj ďalší oceliari. Pri stolnom tenise sme zastihli Viktora Makaturu z divízneho závodu Energetika so synom Matúšom a dcérou Martinou. "Radšej tu, ako doma za počítačom," stručne komentoval účasť trojice na podujatí otec. "Sme tu po prvý raz, zahrali sme si šípky a stolný tenis, sme spokojní." Milan Olach zo spoločnosti Refraco nechýbal na akcii doteraz ani raz. "Chodievame sem radi, je to tu fajn." Spokojní boli aj Adam Weisz, Pavel Babej a Jozef Mlynarič z divízneho závodu Mechanika. "Z našej partie chýba iba Dušan Šípka, ktorý je na liečení a Pavol Petráš, súťaží na olympiáde v kolkoch," prezradili dobre naladení údržbári, ktorých na Alejovej sprevádzali aj rodiny. "Teším sa, že vyšlo počasie," komentoval deň Martin Harvan z Bezpečnosti práce, ktorý na podujatie priviedol aj manželku a deti Ivanku a Jakubka. "Čo povedať? Máme veľmi dobré počasie, zahrali sme si futbal a šípky, pekný deň...." hodnotil akciu Rastislav Rusič z Plánovania a riadenia USSE, ktorý na podujatie zavítal s manželkou a tromi deťmi.

Pohybom dýchal každý kúsok areálu. Trinásť družstiev na dvoch ihriskách zápolilo vo futbale, na volejbalovom ihrisku sa stretli dve zmiešané družstvá, plno bolo pri stolnotenisových stoloch a terčoch na hod šípkami, kde sa súťažilo v dvoch kategóriách - do 15 a nad 15 rokov. Kto sa necítil na meranie síl, mohol si nesúťažne zahrať nafukovací futbal, maxi basketbal, pétanque, bedminton. Deti popreháňali bicykle na dopravnom ihrisku, zabavili sa pri súťažiach, šantili na nafukovacom hrade na skákanie, preliezačkach i hojdačkách.

Miestny amfiteáter sa stal popoludní miestom vyhlásenia výsledkov a odovzdávania ocenení. Prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke nielen dekoroval víťazov, ale spomedzi rodín, ktoré sa aktívne zapojili do športových súťaží, vyžreboval aj výhercu digitálneho fotoaparátu. Šťastie sa usmialo na Ivetu Thanovú z Práčovne spoločnosti U. S. Steel Services s.r.o. "Som v šoku, nechce sa mi veriť, že sme mali také šťastie," povedala bezprostredne po prevzatí ceny. "Som rada najmä kvôli deťom, Oliverovi a Ferkovi, ktorí sú tu so mnou."

Atmosféru dňa spríjemnil na úvod a v závere podujatia aj krátky kultúrny program. Medzi železiarov prišli dvojnásobné majsterky v hip-hope - dievčatá z DS Studia, gymnastky Gymnastik Prešov, snoubordisti, spevák Andy Ďurica a tanečnice z Hviezdičky - roztlieskávačky známe z hokejových stretnutí v Steel aréne. Bodku za stretnutím železiarenskych rodín dal príchod hokejistov HC Košice Tomáša Halásza, Radka Deyla a Petra Slimáka. Obkolesení deťmi rozdávali podpisy a spoločne si zahrali aj vzdušný hokej.

Ako dopadlo meranie síl

Futbal: 1. miesto tím Godina v zložení Ján Godina, Michal Godina, Matej Godina, Jaroslav Cicoň, Tomáš Cicoň, 2. miesto tím Molčák - Filip Molčák, Anton Mlynár, Pavol Mlynár, František Urban a Simona Urbanová, 3. miesto tím Maďar, ktorý tvorili Matúš Maďar, Marek Maďar, Mirko Maďar a Tomáš Richnavský.
Stolný tenis - dospelý a dieťa do 15 rokov: 1. miesto Róbert Laboš a Ema Labošová, 2. miesto Miroslav Nemky a Martin Nemky, 3. miesto Martin Brada a Kristián Brada.
Stolný tenis - dospelý a dieťa nad 15 rokov: 1. miesto Jaroslav Girášek a Lukáš Girášek, 2. miesto Miroslav Kováč a Richard Kováč, 3. miesto Miroslav Kováč, senior a Miroslav Kováč, junior.
Šípky - do 15 rokov: 1. miesto Pavol Babej (105 b.), 2. miesto Tomáš Tomlein (95 b.), 3. miesto Martin Nemky (92 b.).
Šípky - nad 15 rokov: 1. miesto Viliam Vaško (164 b.), 2. miesto Rastislav Rusič (109 b.), 3. miesto Andrej Bodnár (97 b.).
Volejbal: 1. miesto tím Štoch (Lenka Štochová, Dominika Štochová, Ľubomír Štoch, Zuzana Vysokaiová, Mária Vysokaiová), 2. miesto tím Nagy (Ján Nagy, Erika Nagyová, Andrea Nagyová, Tomáš Nagy, František Šoltés).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...