Vyhľadávanie:

Speváci vytvorili na kastingu skvelú atmosféru

Speváci vytvorili na kastingu skvelú atmosféru

U. S. Steel Talent Night 2005

Talent Night
Monika MIHAĽOVÁ (Humenné)

Druhý kastingový deň piateho ročníka U. S. Steel Talent Night 2005 patril súťažiacim bojujúcim o postup v kategórii spev. Vlastnú tvorbu, ktorá je podmienkou súťaže zameranej na vyhľadávanie talentov, prezentovala v Jumbo centre od skorého rána vyše tridsiatka mladých spevákov.

Na pódiu odzneli za sprievodu gitary a klavíra príjemné folkové balady, pop, hip-hop aj svieži rock. Porotu i v tejto kategórii reprezentovali zvučné mená, ako Igor Timko z No Name, hudobný producent a hudobník Oskar Rózsa, producent a manažér Lumír Mati, Tibor Egry, riaditeľ rádia OkeyTop, Marián Okres, riaditeľ agentúry 4Production a Ľubica Steinerová z U. S. Steel Košice.

Úlohy predsedu poroty sa ujal riaditeľ hudobného vydavateľstva Universal Music, Peter Riava. V tomto zoskupení hudobní odborníci vybrali z viac než tridsiatich súťažiacich semifinálovú desiatku, ktorá mala príležitosť presvedčiť o svojom talente aj v druhom kole. Na to v hľadisku medzi fanúšikmi, ktorí prišli podporiť svojich kamarátov, netrpezlivo čakali aj manželky amerických manažérov Joan Paskeová a Mary Ann Connorová. Talentovaných východniarov si prišli vypočuť osobne. Tipy na víťazov síce neprezradili, no na margo súťažiacich nešetrili slovami chvály.

"Niektorí boli naozaj veľmi dobrí a aj vďaka dobrej atmosfére to bolo celé veľmi príjemné. V Spojených štátoch máme pre mladých podobné súťaže. Je to pre nich určite skvelá príležitosť," zhodnotila v prestávke Mary Ann Connorová. Z desiatich semifinalistov po odspievaní ďalších dvoch ukážok z vlastnej tvorby napokon vzišla konečná trojica, ktorá vystúpi v septembrovom finále. Meno absolútneho víťaza 5. ročníka U. S. Steel Talent Night odhalí až galaprogram v štátnom divadle.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...