Vyhľadávanie:

Spoločne pre región

Spoločne pre región

Veľvyslanec USA v SR Vincent Obsitnik ocenil spoluprácu firmy s tretím sektorom

"Je skvelé, ak ľudia dokážu spolupracovať a spoločne sa podieľať na aktivitách v prospech väčšej komunity a širšieho regiónu. Oceňujeme vzájomnú spoluprácu priemyselnej firmy a tretieho sektora. Je to excelentný príklad pre ostatných," povedal pre Oceľ východu veľvyslanec USA v SR Vincent Obsitnik na margo grantového programu U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región, ktorého cieľom je motivovať, identifikovať a podporiť komunitné rozvojové projekty na stimuláciu miestnych skupín.

U. S. Steel Košice podporila na jar 2008 miliónom korún dvanásť projektov. Riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittelová potvrdila, že ocenené projekty veľmi úspešne pokračujú. "Prinášajú svoje ovocie, skúsenosti a veci, o ktorých sa oplatí písať a hovoriť," povedala. Spomedzi ocenených projektov pripomenula projekt skautskej organizácie Slovenský skauting 66. zbor Eduarda Korpoyana z Nižných Ružbách, ktorá vo Vrbovom, pod holým nebom, postavila lezeckú stenu. Využívajú ju už tri týždne. "Tento a množstvo ďalších projektov podporujú drobné komunitné aktivity, aktivizujú ľudí a zapájajú rôzne sektory. Je to vynikajúca spolupráca, ktorá prináša ovocie a v tomto roku bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať," dodala L. Dittelová.

Americký ambasádor V. Obsitnik sa vo štvrtok, 25. septembra, v Košiciach stretol s L. Dittelovou, aby podporil činnosť a aktivity Karpatskej nadácie desať tisíc dolármi, ktoré nadácia použije na projekt zvýšenia spoločenskej zodpovednosti firiem. L. Dittelová spresnila, že podpora veľvyslanectva sa týka rozširovania skúseností z vlani ukončeného projektu The Way It Works, v ktorom skúmali a hodnotili spoločenskú zodpovednosť firiem v krajinách karpatského regiónu - v Poľsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Projekt sa v najbližších mesiacoch zameria na Ukrajinu a financie využijú na prenos skúseností z 1. etapy projektu a najlepších príkladov od firiem smerom na Ukrajinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...