Vyhľadávanie:

Spoločnosť U. S. Steel podporí košický hokej aj v budúcnosti

Spoločnosť U. S. Steel podporí košický hokej aj v budúcnosti

Košický hokej a spoločnosť U. S. Steel Košice predstavujú spojené nádoby. Azda každému fanúšikovi hokeja v meste ocele je nad slnko jasné, že bez podpory najväčšej košickej fabriky by sa dalo o špičkovom hokeji na východe Slovenska uvažovať len veľmi ťažko. Tradíciu Košíc ako hokejového mesta si ctia slovenská i americká strana a pri tejto príležitosti odohrali v nedeľu v Steel aréne zástupcovia oboch táborov priateľský zápas. Jeho aktéri z hlavného mesta USA Washingtonu i manažmentu U. S. Steel Košice, na čele s prezidentom Davidom Rintoulom, naháňali puk po ľadovej ploche pred zrakom veľvyslanca Spojených štátov na Slovensku Theodora Sedgwicka, ktorý sa postaral aj o slávnostné úvodné buly.

"Hokej milujem a na amatérskej úrovni ho sám hrávam," vyslovil sa prezident spoločnosti U. S. Steel Košice David Rintoul. "Viem, že je to šport číslo 1 pre Košice a hokejový klub je dôležitou súčasťou mesta a života jeho ľudí. Môžem vás ubezpečiť, že spoločnosť U. S. Steel bude HC Košice i naďalej podporovať. Uvedomujeme si, že v súvislosti s odchodom Slovana z extraligy má verejnosť viaceré obavy týkajúce sa jej budúcnosti, ale to nie je otázka pre nás. Za našu spoločnosť môžem zaručiť ďalšiu podporu košického klubu. Odpovedať na to, či odchod Slovana ovplyvní takým, alebo onakým spôsobom rozpočet HC, je v tejto chvíli predčasné. Sezóna sa predsa len ešte iba skončila. Som ale optimistom a myslím si, že nájdeme uspokojivé riešenie pre klub i jeho priaznivcov."

Aktéri priateľského americko-slovenského súboja mali možnosť deň predtým vzhliadnuť na živo rozhodujúci boj "oceliarov" o majstrovskú trofej proti Slovanu Bratislava. Aj napriek neúspešnému výsledku boli z videného nadšení.

"Som veľmi šťastný, že som sa mohol zúčastniť tohto úžasného zápasu. Oba tímy odviedli skvelú prácu a v maximálne vyrovnanom zápase rozhodol jediný gól v predĺžení. Musím povedať, že to bol jeden z najfantastickejších duelov, aké som kedy videl," zložil poklonu obom stranám veľvyslanec USA na Slovensku Theodore Sedgwick. "Ja, ako veľvyslanec Spojených štátov na Slovensku, sa nemôžem prikloniť vyložene na jednu, či druhú stranu, ale ako nestranného fanúšika hokeja ma to neuveriteľne bavilo. Rozhodlo sa v predĺžení a to bola doslova lotéria. V tomto zápase nebolo slabšieho tímu."

Výkon svojich reprezentantov ocenil i David Rintoul. "Košice odohrali výbornú sezónu a o titul bojovali doslova do poslednej chvíle. Rozhodovalo sa až v predĺžení siedmeho zápasu a hoci to tentokrát na rozdiel od troch predošlých zlatých ročníkov nevyšlo, aj taký je šport a Košice by mali byť na svoj hokejový klub a jeho výkony v tejto sérii hrdé. V porovnaní so Slovanom sme neboli horším tímom, no hokejový Boh venoval tentoraz viac šťastia súperovi."

"Tak ako povedal pán prezident Rintoul, sme hrdí na to, akým spôsobom odohral HC Košice túto sezónu," pridáva svoj názor bývalý prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke. "O titul bojoval do posledných sekúnd a chýbal mu len kúsok šťastia. My ako veľkí podporovatelia košického hokeja sme radi, že sa nášmu tímu podarilo prebojovať až do siedmeho zápasu finálovej série. Chlapci nášho tímu tešili fanúšikov a obyvateľov Košíc počas celej sezóny a sme na nich hrdí."

Rodák zo severozápadnej Indiany, ktorý je fanúšikom Chicaga Blackhawks, ubezpečil fanúšikov košického hokeja o ďalšej podpore jeho spoločnosti. "Sme hrdým partnerom Košíc. Hokejového klubu, ale i samotného mesta a jeho komunity. Veľmi dobre si uvedomujeme, aký dôležitý je hokej pre toto mesto a jeho kultúru. Aj naďalej budeme súčasťou tohto vzťahu."

Bodkou za slovensko - americkým stretnutím činovníkov spoločnosti U. S. Steel bolo spomínané hokejové stretnutie, ktorému predchádzal spoločný obed spojený s odovzdávaním pamätných darov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...