Vyhľadávanie:

Spomienka na turistov

Spomienka na turistov

Začiatkom novembra sa každoročne koná pri kaplnke pod chatou Lajoška pietna spomienka na zosnulých turistov a milovníkov prírody. V tomto roku organizujú túto už 12. Pietnu spomienku Klub turistov Víkend a TOM Krtko. Uskutoční sa v sobotu 6. novembra 2010 o 10.30 hodine. Mottom tejto spomienkovej akcie je: "Prišiel už čas rozlúčenia. Na perách slovko - dovidenia." Organizátori pozývajú všetkých rekreačných turistov a priateľov prírody z radov zamestnancov U. S. Steel Košice, aby si v lone jesennej prírody spomenuli na priateľov, ktorých osud nám už nikdy nedopraje stretnúť sa s nimi na pozemských chodníčkoch.

Ku kaplnke sa dostanete turistickými chodníčkami z Vyšného Klátova, Hýľova, zo Zlatej Idky, z Opátky, Košickej Belej alebo z Bankova či z Jahodnej. Autobus MHD na Jahodnú odchádza z Havlíčkovej o 8.24 hod. Autobus SAD z autobusovej stanice smer V. Klátov o 6.50 hod., smer Hýľov a Zlatá Idka o 7.10 hod. (možnosť pristúpiť pri Magistráte a na KVP) a smer Košická Belá a Opátka o 7.20 hod. (pristúpiť možno aj na Havlíčkovej). Bližšie informácie podá turistický "barón" Jozef Mitaľ, mobil: 0904 318 414, e-mail: baron1948@gmail.com, alebo na klubovej stránke: www.ktvikend.netkosice.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...