Vyhľadávanie:

Spomienky na roky vo fabrike

Spomienky na roky vo fabrike

Piatkový večer patril jubilantom z divíznych závodov Teplá valcovňa, Studená valcovňa, Zušľachťovne a Expedícia

Po dvoch týždňoch v piatok, 7. októbra 2005, patrili priestory Spoločenského pavilónu opäť jubilantom zo spoločnosti U. S. Steel Košice. V slávnostne vyzdobenej jedálni sa spolu so svojimi životnými partnermi zišlo na večierku plnom dobrej zábavy približne dvesto hutníkov z divíznych závodov Teplá valcovňa, Studená valcovňa, Zušľachťovne a Expedícia, ktorí si v tomto roku pripomínajú 30, 35 a 40-ročné pracovné jubileum. Spomienkou na roky práce, počas ktorých sa nezmazateľným rukopisom zapísali do histórie fabriky, bude pre nich i ďakovný list prezidenta spoločnosti Davida H. Lohra a strieborná medaila. Muži, ktorí odpracovali v železiarňach štyri desiatky rokov a ženy tridsaťpäť rokov dostali ďakovné listy a zlaté pamätné medaily v priebehu večera priamo od prezidenta spoločnosti. A k tomu aj pekný a hodnotný darček - náramkové hodinky.

Slávnostný večer, na ktorom sa zúčastnili i viceprezidenti Scott C. Pape, Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák s manželkami, rovnako ako aj riaditelia divíznych závodov Ladislav Hanuščalka, Stanislav Petro, Peter Polyak a Miroslav Bučko, predseda Rady odborov OZ Metalurg Mikuláš Duľa a ďalší predstavitelia odborov, otvoril prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. V svojom príhovore ocenil oddanosť a dlhoročnú prácu jubilantov pre fabriku a poďakoval za ňu aj v mene manažmentu spoločnosti. Slová uznania adresoval tiež ich životným partnerom a rodinám, najmä za podporu a zázemie, ktoré poskytujú svojim blízkym. Ku gratulantom sa pripojil aj predseda Rady odborov OZ Metalurg Mikuláš Duľa. Po slávnostnom akte odovzdávania ocenení a dobrej večeri sa rozprúdila zábava. Postarala sa o ňu najmä populárna skupina Drišľak, do tanca hrala hudobná skupina Magic Line.

Bol to pekný večer. Aj pre Pavla Rešteia, operátora hotovného poradia z divízneho závodu Teplá valcovňa, ktorý si v tomto roku pripomína tridsať rokov práce pre fabriku. K vyznamenaniu za vernosť, obetavosť, vynikajúcu prácu a za kvalitné plnenie pracovných úloh, ktoré mu udelilo pri príležitosti Dňa baníkov, geológov, naftárov a hutníkov Ministerstvo hospodárstva SR, mu osobne zablahoželal počas večera aj David Lohr a ďalší členovia manažmentu spoločnosti. "Veľmi si vážim toto ocenenie, bola a je to pre mňa veľká pocta," skonštatoval. A ako dodal, vždy sa snažil pristupovať k svojej robote zodpovedne. Je to jeho životná filozofia. Operátorom hotovného poradia a predákom je už deviaty rok, odkedy sa prešlo na päťzmennú prevádzku. Do železiarní nastúpil v sedemdesiatom piatom ako viazač zvitkov. Zažil ťažké časy, ale aj úspešné, tak, ako asi každý. Prešiel viacerými profesiami, bol viazačom, popisovačom zvitkov, operátorom navíjačiek. Prevádzku i jej problémy teda pozná veľmi dobre. A čo považuje v súčasnosti za jednu z priorít? "Veľa ľudí odchádza do dôchodku, potrebujeme šikovných mladých. Práve im sa snažím odovzdať čo najviac zo svojich skúseností. Výchovu nastupujúcej generácie považujem sa skutočne veľmi dôležitú. Sú profesie, ktoré sa nedajú zvládnuť za pol roka, ani rok. Treba na to roky práce a skúseností. Veď operátori musia byť nielen pohotoví, ale predovšetkým do detailov rozumieť zariadeniam, na ktorých pracujú."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...