Vyhľadávanie:

Športovec telom i dušou

Športovec telom i dušou

Po skončení vyše päťročného kontraktu odišiel koncom januára 2007 z našej spoločnosti späť do Spojených štátov náš spolupracovník Kyle Augustin Frascarelli. Nielenže naplnil svoje poslanie ako špecialista strategického plánu a prieskumu trhu, ale nezabudnuteľne sa zapísal do análov našich športových aktivít ako ich pravidelný účastník. Športové odvetvia našej olympiády ako bowling, softbal či futbal, ale aj majstrovstvá U. S. Steel Košice v spomínaných športoch by boli bez jeho účasti takmer nepredstaviteľné.

Medzi nás, futbalistov prišiel Kyle, ako ho familiárne voláme, pred piatimi rokmi. Stal sa jedným z hráčov, ktorí patrili do základného kádra tímu z Vedenia. Ak mu to jeho pracovné povinnosti dovoľovali, nechýbal ani na jednom významnejšom futbalovom turnaji, nielen v rámci spoločnosti, ale aj mimo nej. Svojimi výkonmi sa podieľal na mnohých úspechoch mužstva Vedenia, alebo Výberu USSK. Naposledy nás reprezentoval pri našom minuloročnom víťazstve na turnaji v poľskej Bochnii.

Tohtoročný Novoročný halový futbalový turnaj manažérov 13. januára bol jeho posledným športovým vystúpením v našom tíme. Kyle je športovec telom i dušou. Vždy bol odhodlaný čestne a zodpovedne bojovať za naše farby a i keď v niektorých osobných súbojoch neraz pocítil tvrdosť súpera, vždy sa s tým dokázal športovo vyrovnať. Je nám všetkým ľúto, že nás v Košiciach a vo fabrike opúšťa, ale budeme na neho spomínať s láskou a úctou. Pretože bol k nám vždy priateľský a úprimný. Prajeme mu na novom pôsobisku v USA veľa ďalších pracovných, ale rovnako aj športových úspechov a zážitkov.

"In my more than five years in Kosice, at USSK and in Slovakia, I believe I learned to understand and feel the heart of the wonderful Slovak people. Many special moments together have left me as a changed man in my own heart in very good ways. Shakespeare said, ´It is never only the place or thing you remember, it is always really about the people.´ And to everyone out there, I just want to say, keep going, keep working together, keep believing in a better future, and you will have it because you choose to make it that way. God bless you all. Od srdca," Kyle.

"Verím, že počas môjho viac ako päťročného pôsobenia v Košiciach, v USSK a na Slovensku, som sa naučil porozumieť srdciam nádherných slovenských ľudí. Viaceré výnimočné spoločne prežité momenty ma v mnohých smeroch zmenili. Shakespeare povedal: nie je to nikdy len miesto, alebo iba vec, ktorá sa vám vryje do pamäti, je to skutočne vždy o ľuďoch. Každému z vás by som chcel povedať len toľko: pokračujte, pracujte, verte v lepšiu budúcnosť a vy to dosiahnete, pretože sami ste si túto cestu zvolili. Boh Vám žehnaj. Od srdca," Kyle.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...