Vyhľadávanie:

Športovými vrcholmi roka OLYMPIÁDY

Športovými vrcholmi roka OLYMPIÁDY

Povedané výrobnou terminológiou, plán športových aktivít v roku 2008 sme splnili.

Bilancia účasti: Zimná olympiáda 1 300 účastníkov, vrátane účastníkov detského zimného karnevalu, Letná olympiáda 1 510 účastníkov.
Šampionáty v jednotlivých druhoch športov: 1 020 účastníkov.
Voľné korčuľovanie: 8 400 účastníkov (priemerná účasť dvesto korčuliarov na hodinu).
Lyžiarsky výcvik detí: organizovali divízne závody Teplá valcovňa a Studená valcovňa pre 90 detí.
Zlomená lyža: podujatie usporiadal divízny závod Energetika - 260 účastníkov.

Treba ešte prirátať individuálne aktivity divíznych závodov, útvarov, úsekov. Do športovania sa v roku 2008 aktívne zapojilo bezmála 13 tisíc zamestnancov spoločnosti. Napriek poklesu počtu zamestnancov množstvo účastníkov súťaží neklesá. V individuálnych športových odvetviach, ako napr. bowling, atletika, cyklistika, hokej, futbal, volejbal, šípky, naopak pribúda. V zimných športoch lákajú najviac obrovský slalom a preteky v obrovskom slalome detí.

Športové súťaže, zvlášť olympijské, majú svoju osobitnú atmosféru, ktorú prežívajú len aktívni účastníci. Večer olympionikov spestrilo napríklad vystúpenie skupiny Drišľak, pre mnohých je motiváciou aj súťaž Olympionik roka. Najlepších športovcov a organizátorov súťaží prijme prezident oceliarskej spoločnosti.

Samozrejme, na organizácii športových súťaží, na ich technickom zabezpečení, sa podieľa široký okruh zamestnancov spoločnosti. Úroveň a kvalitu podujatí podporujú aj miesta konania súťaží, ktoré vytvárajú výborné podmienky a nevyhnutný technický servis. Tak je to napríklad v Steel Aréne, v lyžiarskom stredisku na Jahodnej, pri halových športoch na Jedlíkovej aj v Bowling pube na Triede KVP, ale aj pri technickom zabezpečení súťaží konajúcich sa na ceste.

Športovými vrcholmi roku 2009 budú, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, olympiády. Trinásty ročník Zimnej olympiády U. S. Steel Košice otvárame už o tri týždne, 31. januára, hokejovým turnajom v Steel Aréne. Podujatie pokračuje 14. februára na Jahodnej obrovským slalomom, snowboardom a karnevalom pre deti. Devätnásty ročník Letnej olympiády preverí športovcov v trinástich olympijských športoch. Súťaže sa začínajú 3. septembra turnajom v bowlingu a pokračujú 4. a 5. septembra na tradičných športoviskách v Košiciach. Medzi olympijské športy sú zaradené individuálne šampionáty v stolnom tenise, bowlingu, volejbale, halovom futbale a tenise. Súťaže sa uskutočnia v dňoch od 3. do 5. septembra.

V tomto roku si súťažne nezahráme s basketbalovými loptami a šípkami, neuskutočnia sa tiež manažérske turnaje v halovom futbale a v tenise. Do súťaží Zimnej olympiády nebol zaradený beh na lyžiach.

Podrobný prehľad športových aktivít v roku 2009 nájdete v Športovom kalendári.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...