Vyhľadávanie:

Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu

Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu

O možnostiach stredoškolského vzdelávania po ôsmy raz

Bezmála štyridsať stredných škôl najrôznejšieho zamerania, medzi nimi aj partnerské stredné odborné školy košickej oceliarne, sa prišlo uchádzať o priazeň žiakov základných škôl a ich rodičov na ôsmy ročník podujatia Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu. Vzdelávaciu prezentáciu možností stredoškolského štúdia v našom meste pripravil Košický samosprávny kraj v spolupráci s Mestom Košice v dňoch 23. a 24. októbra 2018 v priestoroch SOŠ Ostrovského v Košiciach.

Súčasťou podujatia bol aj work­shop za účasti zástupcov krajského i mestského odboru školstva, zamestnávateľov, riaditeľov stredných i základných škôl a výchovných a kariérnych poradcov. S prezentáciou spolupráce s partnerskými strednými odbornými školami na ňom vystúpil aj generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, ktorý okrem iného uviedol, že práve na dlhoročnej a osvedčenej spolupráci s vybranými partnerskými strednými odbornými školami  a univerzitami je v spoločnosti U. S. Steel Košice založený systém náboru nových zamestnancov. Firma poskytuje ich žiakom podnikové štipendium už od prvého ročníka, v 3. a 4. ročníku  odbornú prax vo výrobných prevádzkach pod vedením inštruktorov, na ktorú v tomto školskom roku nastúpilo vyše sto­dvadsať študentov. Tým najlepším ponúka firma pracovnú zmluvu  už počas štúdia. V apríli tohto roku ju tak podpísala so 42 študentmi Strednej odbornej školy Košice – Šaca a Strednej odbornej školy železničnej v Košiciach. „S oboma školami rozvíjame aj systém duálneho vzdelávania, do ktorého je v aktuálnom školskom roku zaradených v šačianskej škole dovedna 56 žiakov odborov hutník – operátor a mechanik strojov a zariadení a v SOŠ železničnej 34 budúcich mechanikov – elektrotechnikov,“ poznamenal Milan Polča. Len v priebehu vlaňajška a tohto roku  posilnilo rady košických železiarov bezmála 180  absolventov partnerskej SOŠ Košice – Šaca. Dvere do firmy majú šikovní študenti otvorené.  A tak  podpora U. S. Steel Košice partnerským stredným odborným školám zahŕňa okrem finančného a hmotného zabezpečenia žiakov aj aktívny marketing a propagačnú podporu pri náboroch v základných školách, ktoré sa už začali.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...