Vyhľadávanie:

Staňa zatiaľ s čistým štítom

Staňa zatiaľ s čistým štítom

V hokejovej extralige sa začala posledná šestina základnej časti

V nedeľu 2. februára sa zápasmi 46. kola začala posledná šestina základnej časti našej najvyššej hokejovej súťaže ročníka 2013/2014. Košičania do nej vstúpili impozantne, keď vo východniarskom derby doma zdolali Poprad 4:0. Po druhý raz v tejto sezóne sa v bránke nášho tímu predstavil nový hráč, brankár Rastislav Staňa a aj tentoraz vyšiel s čistým štítom. Premiéru v mužstve seniorov HC si odchovanec košického hokeja odkrútil v piatok 31. januára pred vypredaným hľadiskom v Steel aréne v súboji s úradujúcim majstrom zo Zvolena. Pre fanúšikov bol rozhodne ťahákom a za dôveru sa im odvďačil skvelým výkonom bez inkasovaného gólu. Svoju radosť z premiérového výkonu okomentoval slovami: "Mal som radosť, niet sa čomu čudovať, veď to bol môj prvý duel za Košice v kariére. Hoci mám 34 rokov, cítil som, že je to úplne iný zápas. Atmosféra bola super. Nielen ja, ale aj chalani si ju užili, mne sa o to viac lepšie chytalo. Stretnutie malo obojstranne výbornú úroveň, pripomínalo mi to skôr play-off."

Brankár R. Staňa zakotvil v našom tíme po rozviazaní zmluvy s účastníkom KHL CSKA Moskva. S Košicami sa dohodol na spolupráci do konca tejto sezóny. Tento skúsený gólman má za sebou bohatú históriu účinkovania s reprezentáciou Slovenska i v zahraničných kluboch. Okrem toho, že štartoval na ôsmich majstrovstvách sveta a dvoch olympijských hrách, je aj majstrom sveta z roku 2002 v Göteborgu a bronz má aj z MS v roku 2003. Košice sú ôsmym seniorským tímom v jeho kariére. Za more odcestoval v roku 1998, kde najprv hrával v tíme WHL Moose Jaw Warriors, v NHL debutoval v roku 2003 v drese Washington Capitals, od roku 2004 obliekal vo švédskej lige dresy Södertälje, Malmö i Linköpingu a od roku 2008 hral v KHL najprv za Čerepovec a naposledy za CSKA Moskva.

V nedeľu proti Popradu R. Staňa v našej bránke opäť "čaroval". "Vyznamenal sa najmä v záverečnej tretine, keď parádnym zákrokom svojím betónom zabránil istému gólu. Na záver bol z neho frajer a za čistý štít ho už po druhý raz platba do klubovej pokladnice neminie," adresoval slova chvály na Staňov výkon strelec nášho prvého gólu proti Popradu Jirko Bicek a dodal: "Po bezgólovej úvodnej tretine sme si v šatni povedali, musíme sa viac tlačiť pred bránku súpera. A tak padol aj náš vedúci gól, keď sa strela spoluhráča Svatoša odrazila odo mňa do bránky. Bol to síce šťastný gól, ale naštartoval nás, pretože v ďalších piatich minútach sme zvýšili svoj náskok na 4:0."

V extralige je v tomto týždni prestávka. Pokračovať bude zápasmi 47. kola až v nedeľu 9. februára, keď budú mať hokejisti HC Košice opäť výhodu domáceho ľadu, na ktorom o 17. hodine privítajú poslednú Žilinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...