Vyhľadávanie:

Štartuje hokejová extraliga

Štartuje hokejová extraliga

Najvyššia slovenská hokejová súťaž - Slovnaft extraliga - odštartuje svoj šestnásty ročník už v piatok 5. septembra 2008. Najprv to budú iba dve predohrávky Zvolen - Slovan Bratislava a HC Košice - Kežmarok so začiatkom o 17.30 hod. Úvodné kolo odštartuje trinásť účastníkov nového ročníka extraligy sezóny 2008/2009 až v nedeľu 7. septembra. V tomto 1. kole sa náš vicemajster stretne s úradujúcim majstrom so Slovanom Bratislava o 17. hodine v Steel Aréne. Kolotoč základnej časti, v ktorej každé z dvanástich tímov (slovenská reprezentačná dvadsiatka je ako trináste mužstvo mimo konkurencie a odohrá len časť sezóny) odohrá po 46 stretnutí.

Tento kolotoč potrvá do 25. januára 2009. Potom budú mužstvá bojovať v dvoch skupinách o 1. - 6. a 7. - 12. miesto v nadstavbe. Kým prvá osmička najlepších bude hrať po nadstavbe už tradične v play-off o titul, tímy z 9. - 12. priečky budú hrať o záchranu. Posledných dvoch potom čaká baráž s prvými dvomi z 1. ligy o budúcoročnú účasť medzi elitou.

Košičania odohrali v príprave na ľade 9 zápasov, z ktorých 5 vyhrali a v štyroch stretnutiach prehrali. Potešilo ich však turnajové prvenstvo na premiérovom ročníku medzinárodného hokejového turnaja Cassovia Hockey Cup 2008 a 61. ročníka Tatranského pohára, ktorý sa konal v uplynulom týždni v košickej Steel Aréne. Okrem zisku cenných trofejí a prémie 10 tisíc eúr, boli ocenení aj niektorí hráči HC Košice. Za najlepšieho brankára turnaja vyhlásili Miroslava Lipovského a najproduktívnejším hráčom sa stal Stanislav Gron. Po turnaji sa hokejisti HC Košice predstavili sympatickým gestom, keď si finančnú odmenu neponechali pre seba, ale šek na 10 tisíc eúr venovali detskej onkológii v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...