Vyhľadávanie:

Ste najlepší

Ste najlepší

Ešte raz na tému Letná platená stáž v U. S. Steel Košice

Letnú platenú stáž v U. S. Steel Košice už majú poslucháči slovenských vysokých škôl a univerzít viac ako mesiac za sebou, v týchto dňoch sa opäť venujú štúdiu. Mnohí z nich na prácu vo fabrike s vďakou spomínajú.

"V mene všetkých študentov by som sa chcela poďakovať vedeniu U. S. Steel Košice za organizáciu letných platených stáží 2004 a špeciálne úseku Personálny servis a vzdelávanie za bezchybnú koordináciu a organizačné zabezpečenie. Všetci vieme, že cieľom vašej spoločnosti je byť najlepším, nie preto, že to hovoríte vy, ale preto, že to o vás hovoria iní. A my študenti môžeme potvrdiť, že ste najlepší. Bolo nám cťou byť súčasťou U. S. Steel Košice celé dva mesiace. Ďakujeme." Po slovách vďaky sa s nami Mária Melníková, študentka Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov v Banskej Bystrici podelila o svoje dojmy z letnej platenej stáže.

"Veď to vyzerá skoro ako malé mesto. To bolo prvé, čo mi napadlo, keď som sa ocitla pred bránami fabriky. Prvé kolo konkurzu, teda jazykové testy, som mala úspešne za sebou, a bola som na to patrične hrdá. Čakal ma ešte osobný pohovor s budúcimi nadriadenými a po- tom už len pocit víťazstva, keď mi oznámili, že som to miesto získala ja. Trochu iný bol prvý deň v práci, to som sa už tak víťazne necítila. Ocitla som sa medzi tímom odborníkov a mala som dva mesiace na to, aby som dokonale spoznala agendu odboru a zároveň vypracovala zadaný projekt. To, čo spočiatku vyzeralo ako náročná úloha, sa po chvíli, aj vďaka pomoci mojej mentorky Kataríny Šulíkovej, zmenilo na zaujímavú pracovnú skúsenosť. Počas celej stáže som sa stretávala s profesionálmi, ktorí boli vždy ochotní pomôcť, poradiť a boli tolerantní k mojím minimálnym skúsenostiam z praxe. Vďaka ich ochote som spoznala prácu celého útvaru vonkajších vzťahov a dva mesiace som mala pocit, že som jeho súčasťou.
Nie menej zaujímavou časťou týždňa boli štvrtky a piatky. Dni, počas ktorých sme absolvovali exkurzie, prezentácie, tréningy a workshopy. Bola to možnosť navzájom sa stretnúť, ale hlavne získať komplexný pohľad na chod fabriky, ktorá bola dovtedy pre mnohých z nás veľkou neznámou. Vidieť celý výrobný proces, pri ktorom sa z nerastnej suroviny stane plech, bolo priam fascinujúce.
Pre každého zo študentov znamenala táto stáž nenahraditeľnú skúsenosť do budúcnosti a pre viacerých sa stala výzvou byť v budúcnosti súčasťou U. S. Steel Košice. Obzvlášť by som sa chcela poďakovať Irene Veszkovej za jej obetavú prácu pri príprave a koordinácii stáže, rovnako aj celému úseku Personálny servis a vzdelávanie a popriať jeho ľuďom veľa úspechov pri organizovaní ďalších ročníkov letných platených stáží."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...