Vyhľadávanie:

Steel Aréna s tréningovou halou

Steel Aréna s tréningovou halou

Pred hokejistami HC Košice stoja tri ciele: úspech v Lige majstrov, víťazstvo v základnej časti a finále extraligy

Spoločnosť U. S. Steel Košice v utorok, 2. septembra, oficiálne oznámila, že spolu s Občianskym združením (OZ) Košická aréna sa rozhodli prevziať vedenie pri manažovaní, technickej príprave a poskytovaní ďalších služieb spojených s výstavbou tréningovej haly pri Steel Aréne. Okrem kompletného manažovania projektu U. S. Steel Košice daruje aj výkon prác a služieb, spojených s projektovou a stavebnou prípravou, dodávkami, poradenskými, účtovnými a audítorskymi službami. U. S. Steel takisto poskytne na dokončenie projektu finančnú pomoc kzdrojom, ktoré už boli alebo budú identifikované. Ich výšku určia počas manažovania detailných technických riešení.

Ako povedal prezident hutníckeho podniku George F. Babcoke, U. S.Steel Košice sa v rámci podpory mesta a regiónu rozhodla podporiť rozšírenie tohto multifunkčného objektu, ktorý poskytne ďalšie príležitosti pre mladých ľudí v oblasti školského športu i mimoškolských záujmových aktivít. Určite sa stane aj atraktívnym priestorom na konanie medzinárodných športových súťaží. Pre hokejový klub zase vznikne nové moderné zariadenie na výber talentovaných športovcov, doplnil nový prezident OZ Hokejový Club Košice a viceprezident USSK pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga.

Predstavitelia USSK, HC Košice amesta Košice na stretnutí s novinármi v utorok pripomenuli, že možnosť svetového hokejového šampionátu v Košiciach v roku 2011 závisí od mnohých vecí, ktoré sú mimo kompetencií USSK a mesta Košice. Napriek tomu veria, že postavenie tréningovej haly bude nielen splnením jednej z podmienok, ale sa stane aj katalyzátorom splnenia všetkých kritérií na to, aby Košice boli na majstrovstvá pripravené.

Viceprezidentka OZ Košická aréna agenerálna manažérka USSK pre obchodné, pracovné a majetkové právo Oľga Černá vyslovila presvedčenie, že pri výstavbe tréningovej haly pomôže aj vláda SR. Rovnako sa ráta s podporou mesta a ďalších súkromných spoločností. Mesto je podľa primátora Františka Knapíka pripravené podporiť výstavbu po finančnej i projektovej stránke. Celkové náklady v utorok nešpecifikovali, kolaudácia sa predpokladá do konca roku 2010. USSK poskytne finančnú aj nefinančnú pomoc. Súčasťou tréningovej haly nebude parkovací dom, ktorý Steel Aréna potrebuje. Problém parkovania bude riešiť mesto Košice a OZ Košická aréna. Pripravujú samostatný projekt, ktorý by mal zaručiť parkovanie pre 500 áut.

Generálny riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš informoval aj o cieľoch hokejového mužstva pred sezónou 2008/2009, ktorá sa začína v piatok, 5. septembra, kedy Košičania hostia na domácom ľade Kežmarok. "Prvým cieľom je prebojovať sa z kvalifikácie Ligy majstrov v Norimbergu do hlavnej fázy, druhým víťazstvo v základnej časti a chceme sa opäť dostať do extraligového finále a pokúsiť sa získať pre Košice titul," povedal Bakoš. Tréner Anton Tomko má k dispozícii tento káder: brankári Lipovský, Hudáček a Halász, obrancovia Babka, Gajdoš, Homer, Chmelo, Kledrowetz, Mocek, Philipp, Špelda, Šterbák a Tabaček a útočníci Bartánus, Bartoš, Juraj Faith, Gron, Gmitter, Huna, Húževka, Jenčík, Kmiť, Kopecký, Miklík, Rataj, Sýkora, Ščurko a Šimurda.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...