Vyhľadávanie:

Steel Arénu otvoria 24. februára

Steel Arénu otvoria 24. februára

Účastníkov otváracieho ceremoniálu čaká množstvo prekvapení

Deň D, konkrétnejšie otvorenie Steel Arény, sa blíži. Okolo 300 ľudí denne finišuje na stavbe nového zimného štadióna Ladislava Trojáka v Košiciach, aby v piatok 24. februára 2006 prijal prvých návštevníkov.

Tí sa majú na čo tešiť. Ako včera na tlačovej konferencii za veľkého záujmu novinárov konštatovali prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr, viceprezident pre strategické implementácie a viceprezident OZ Košická Aréna Anton Jura a prezident OZ Košická aréna a zároveň prezident HC Košice Ľubomír Veme, Steel Aréna je pripravená osláviť dlhoočakávanú chvíľu, na ktorú sa tešia všetci Košičania i obyvatelia regiónu. Veď okrem hokeja sa tu budú môcť poriadať aj rôzne kultúrne a spoločenské podujatia. Košičania tak konečne dostanú do daru dôstojný stánok na širokospektrálne využitie. Značný podiel na tom, že sa zimný štadión podarilo zrekonštruovať, má aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ako novinárom povedal David H. Lohr, USSK celkove do košického hokeja priamo i nepriamo investovala 190 miliónov korún, z toho značná časť išla práve na Steel Arénu. Zároveň poďakoval orgánom mesta i slovenskej vláde za aktívnu pomoc pri rekonštrukcii štadióna. O tom, čo ešte treba na štadióne dokončiť, informoval Anton Jura. Okrem vnútorných priestorov, do slávnostného otvorenia sa upraví aj okolie okolo samotného štadióna. Vďaka vláde SR, ktorá nedávno poskytla ďalšie financie na dostavbu štadióna, je možné realizovať aj ďalšie projekty - pribudne informačná kocka uprostred zimného štadióna, a začne sa aj s výstavbou parkovacieho domu na Jánošíkovej ulici. Jeho kolaudácia by sa mala uskutočniť už v auguste tohto roku. Pribudne v ňom približne 500 nových parkovacích miest pre osobné automobily, čím sa podstatne zmierni doterajší veľký problém s parkovaním pri zimnom štadióne. O situácii v HC Košice informoval Ľubomir Veme. Rozlúčkový zápas na Kavečianskej, kde košickí hokejisti namiesto pôvodne plánovaných dvoch - troch rokov hrali desať, bude 5. februára, kde naši odohrajú zápas s Martinom. Prvý zápas v Steel Aréne by sa mal hrať 3. marca so Zvolenom.

Brány Steel Arény sa otvoria síce 24. februára 2006 o 16.00 hod. (program začína o 17.00 hod., ale príďte radšej skôr, aby ste sa do haly dostali pohodlne), ale sprievodné akcie začínajú už 29. januára. Počas nich budú mať záujemcovia možnosť na základe vlastnej šikovnosti a hokejovej zručnosti získať vstupenky na otvárací ceremoniál. Jednoduché mobilné dekorácie v podobe hokejovej brány a mantinelov vytvoria v priebehu niekoľkých minút priestor na samotnú animáciu. Úlohou súťažiaceho bude trafiť loptičkou do vymedzených otvorov v bráne a vstupenku má vo vrecku. Príležitosť zasúťažiť si budú môcť fanúšikovia už 29. januára na extraligovom zápase Košice - Žilina, 31. januára na stretnutí Košice - Slovan, ale aj 5. februára na už spomínanom zápase s martinskými hokejistami. Ďalšou príležitosťou ako získať vstupenku bude sobota 11. februára v OD Tesco, na Jahodnej a v OC Cassovia, v stredu 15. februára v ZŠ na Tomášikovej a v SPŠ hutníckej na Alejovej a nakoniec v sobotu 18. februára v OC Optima, kde sa v čase medzi 14.00 a 18.00 hodinou bude stavať pyramída z hokejových pukov, ktorých počet bude zhodný s počtom miest pre divákov v novej aréne. Ak sa to podarí, organizátori zapíšu pyramídu do Guinnessovej knihy rekordov.

Otvárací ceremoniál 24. februára dostal názov Aréna, otvor sa! Okrem krasokorčuliarskej exhibície tu vystúpia IMT Smile, Peha, Tam Tam Orchestra, moderátormi budú Peter Kočiš a Martin Dejdar. Pre účastníkov je pripravená špeciálna laserová show, akú vraj Košice a možno aj celé Slovensko ešte nezažili. Lahôdkou pre všetkých bude zápas legiend Košice - Sparta Praha, v ktorom si zahrajú viacerí majstri sveta a olympionici. Vstupenky na ceremoniál budú v predaji od 27. januára 2006 v sieti Ticketportal na celom Slovensku, v MIC Košice v OD Dargov, OD Tesco, v CK Ferrotour, Hydrotour, Satur a Eurobus. Od 21. februára aj v pokladniciach Steel Arény. Cena vstupenky sa pohybuje od 100 do 200 korún (podľa miesta sedenia), pre deti 50 korún.

Možnosť získať vstupenky na otvárací ceromoniál budú môcť aj čitatelia Ocele východu. Piatim z vás, ktorí nám do 17. februára doručia do redakcie priložený kupón, po dve vstupenky venuje útvar Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy (kupón nám môžete doniesť osobne, poštou alebo vhodiť do našej schránky na hlavnej vrátnici vo Vstupnom areáli USSK). Mená výhercov sa dozviete v Oceli východu 22. februára. Nezabudnite pripísať svoje meno a hlavne telefonický kontakt, aby sme sa s vami mohli čo najskôr spojiť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...