Vyhľadávanie:

Steelers Cup odpálila exhibícia

Steelers Cup odpálila exhibícia

Cez víkend sa kvalifikačnými zápasmi na Aničke začal tenisový challengerový turnaj

V tomto týždni bude na antukových dvorcoch tenisového areálu na Aničke v Košiciach rušno. Koná sa tam 5. ročník tenisového challengerového turnaja Steelers Cup s dotáciou 25 tisíc amerických dolárov. Generálnym partnerom podujatia je U. S. Steel Košice. Hlavnej súťaži predchádzala cez víkend kvalifikácia, z ktorej sa do 32-členného pavúka prebojovali štyria tenisti - Slovák Marek Semjan, Španieli Carlos Poch-Grandin a Gabriel Trujillo-Soler a Vjekoslav Skenderovič z Chorvátska. V pondelok, 11. júna, zápasmi úvodného kola odštartovali hlavnú súťaž Steelers Cupu a 1. kolo dohrali včera. Dnes sú na programe stretnutia 2. kola a zajtra odohrajú štvrťfinálové súboje. Semifinále sa hrá v piatok a finále je na programe v sobotu, 16. júna, od 14. hodiny, po ňom sa bude hrať finále štvorhry.

Organizátori podujatia pripravili v tomto roku originálny slávnostný ceremoniál otvorenia Steelers Cup v Košiciach. Začala ho exhibícia dvoch najlepších slovenských tenistov Slovenska posledných rokov - Karola Kučeru, ktorý už s aktívnou činnosťou skončil a súčasného daviscupového reprezentanta Dominika Hrbatého. Obidve tenisové hviezdy získali vo svojej kariére po šesť titulov v turnajoch ATP. Na Slovensku bol najprv tenisovým lídrom K. Kučera, neskôr ho vystriedal a tenisovou jednotkou sa stal D. Hrbatý. Ich vzájomný súboj na košickej antuke bol skutočne impozantnou lahôdkou pre divákov, ktorí si v nedeľu popoludní nenechali ujsť ich prestížny súboj a i napriek signalizujúcej búrke prišli do hľadiska hlavného dvorca na Aničke. Nešlo tak ani o výsledok, hoci Hrbatý zvíťazil v dvoch setoch 6:4, 6:3, ale o zábavu. Obaja ukázali veľmi veľa zo svojho tenisového umenia, zopár tvrdých a presných úderov, až po pinkanie si oboch pri sieti. Vďační diváci ich často odmeňovali potleskom a zaslúžený aplauz sa ušiel Hrbatému vtedy, keď pri jednom z množstva nevídaných kúskov zahral loptičku obrátený chrbtom ku sieti švihom medzi nohy.

"Na ničom sme sa vopred s Dominikom nedohodli," povedal po stretnutí Kučera a dodal: "Išlo vlastne len o nejakú improvizáciu, navzájom sa veľmi dobre poznáme, nuž každý z nás vedel, čo ten druhý chce urobiť, aby sme tým pobavili divákov. Do Košíc sme prišli hlavne kvôli deťom, aby sme im pomohli vyzbierať peniaze na kúpu prístroja pre zdravotné účely." V priebehu hry prvého setu sa totiž aj dražilo. Organizátori vyšli s iniciatívou a ešte v uplynulom týždni vyhlásili cez internet dražbu - zahrať si vo štvorhre s obidvoma našimi tenisovými hviezdami. Dražba pokračovala aj v nedeľu medzi záujemcami exhibičného stretnutia. Dražila sa aj raketa momentálne štvrtého hráča svetového rebríčka ATP Srba Novaka Djokoviča. Zisk z charitatívnej aukcie, ako aj z ľubovoľného vstupného počas celého týždňa challengerového turnaja na Aničke, poputuje na kúpu dialyzačného prístroja pre deti s akútnym a chronickým zlyhávaním obličiek do Detskej nemocnice v Košiciach.

Zahrať si štvorhru po boku Kučeru a Hrbatého si na dražbe "vykúpili" manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová a syn viceprezidenta Miroslava Kiraľvargu Pavol, po 15 tisíc korún. Navyše, aj najlepší slovenskí tenisti sa ukázali ako džentlmeni a obaja si symbolicky vydražili svoje miesta na dvorci rovnakou sumou po 10 tisíc korún. Exhibícia štvorhry Hrbatý, Lohrová - Kučera, Kiraľvarga priniesla deťom 50 tisíc korún. To však nebolo všetko, lebo sa dražila aj raketa Srba Djokoviča, ktorú do dražby venoval Djokovičov tréner, bývalý slovenský reprezentant Marián Vajda. Do zbierky tenisových rakiet si ju za 15 tisíc korún odložil Juraj Kramár.

Aj vo štvorhre sa bolo na čo pozerať. Hoci Susan Lohrová vyhlásila, že nehrala tenis už viac rokov, podarilo sa jej niekoľko presných úderov. Podporoval ju jej spoluhráč Hrbatý, no aj z druhej strany kurtu Kučera, ktorý pre ňu "pripravil" niekoľko loptičiek na presné údery. Mladý P. Kiraľvarga začal spočiatku trochu opatrne, ale potom sa rozohral. V jednej chvíli aj ku skvelej a dlhej výmene loptičky s Hrbatým, čo ocenili nielen diváci, ale aj samotní hráči.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...