Vyhľadávanie:

Štefanská vychádzka na Kráľovú studňu

Štefanská vychádzka na Kráľovú studňu

TIP NA VíKEND

Nielen vo Veľkej Fatre, ale aj pri Košiciach máme Kráľovú studňu. Nachádza sa asi hodinu chôdze od chaty na Hrešnej v Kavečanoch. Pred štyridsiatimi rokmi vznikla medzi košickými turistami pekná tradícia – vybrať sa na spoločnú vychádzku. Uľaviť prejedeným žalúdkom cez sviatky a rozhýbať nohy stvrdnuté od sedenia pred televízorom. Z vychádzky sa stala pekná tradícia, ktorá bola obohatená aj o zapálenie pietneho ohníka na pamiatku zakladateľov tradície, manželov Hynkoncov. Táto vychádzka sa uskutoční v sobotu 26. decembra 2015. Autobusom č. 29 s odchodom o 9.28 hod. sa od Mlynskej bašty dostaneme do Kavečian. Vystúpime pri cintoríne a miestnou asfaltkou okolo cintorína sa pripojíme na červenú značku. Pokračujeme doprava smerom na Hrešnú a Kysak. Okolo chaty na Hrešnej pokračujeme stále popri plote ZOO pohodlnou prechádzkovou cestou. Na miestach, kde končí plot, terén naberá na členitosti. Po výraznejšom stúpaní prichádzame na rázcestie pri Kráľovej studni a odbočujeme po modrej značke doprava. Po kilometri sme na mieste.

Pre ďalšie pokračovanie turistickej vychádzky je tu viac možností. Po modrej značke môžeme zísť až do Sokoľa alebo sa vrátiť na červenú značku a pokračovať po nej späť na Hrešnú a do Kavečian. Je tam ešte možnosť odbočiť po turistickej značke k chate Diana alebo na Alpinku. Dá sa však pokračovať aj ďalej okolo kaplnky až do Čermeľa, čím sa z vychádzky stane pekná celodenná túra blízko Košíc.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...