Vyhľadávanie:

Stieranie regionálnych rozdielov

Stieranie regionálnych rozdielov

Minulý týždeň vo štvrtok sa v Košiciach uskutočnilo diskusné fórum HNClubu - Klubu Hospodárskych novín. Tentoraz sa diskutovalo o odstraňovaní regionálnych rozdielov medzi západom a východom Slovenska. Na fóre vystúpili štátna tajomníčka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Emília Kršíková, výkonný sekretár Republikovej únie zamestnávateľov Ludvík Posolda a Pavel Šoltýs, riaditeľ Regionálneho obchodného centra Košice Tatra banky, a.s. Hlavným partnerom podujatia bola spoločnosť U. S. Steel Košice. Emília Kršíková hodnotila pozitívne vývoj ekonomických ukazovateľov, čo sa odrazilo aj v rastúcej spokojnosti obyvateľstva. Spokojnejší však môžu byť hlavne obyvatelia západných regiónov, veď napríklad na jedno voľné pracovné miesto sú v Bratislave dvaja uchádzači z radov nezamestnaných, pokiaľ v Košiciach až päťdesiati.

Vláda SR pripravuje nový integrovaný program, ktorého cieľom je tvorba nových pracovných miest, rekvalifikácia nezamestnaných a prispôsobenie projektov potrebám regiónov, a to aj s využitím zahraničných skúseností. V súčasnosti sú rozdiely medzi regiónmi Slovenska veľmi veľké. Pri ich stieraní je dôležité vzájomné partnerstvo medzi nimi, nie boj, kto viac získa. Ako príklad aktívneho prístupu pri rozvoji regiónu Ludvík Posolda uviedol Centrum ekonomického rozvoja (EDC) spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorému sa premyslenou taktikou podarilo prilákať na východ už dvadsaťdva zahraničných investorov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...