Vyhľadávanie:

Štipendiá aj pre deti košických oceliarov

Štipendiá aj pre deti košických oceliarov

Nadácia U. S. Steel Košice podporuje rovnosť príležitostí na vzdelanie

Desiatky mladých talentovaných ľudí, prevažne zo sociálne znevýhodnených rodín, dostali od roku 2004 vďaka Nadácii U. S. Steel Košice a ľuďom, ktorí prispievajú na jej účet svojimi dvomi percentami, šancu plnohodnotne sa vzdelávať na vysokých školách a univerzitách. Na Slovensku, ale aj v zahraničí. Z mnohých sú dnes skvelí lekári, šikovní inžinieri, zdatní právnici, oddaní učitelia, dobrí manažéri, kreatívni umelci...

Rovnakú príležitosť na získanie kvalitného vzdelania majú aj talentované deti zamestnancov U. S. Steel Košice. Formy podpory môžu byť pritom rôzne. Od individuálnych štipendií, ktorých výška sa odvíja od skutočných študijných nákladov za univerzitné poplatky, ubytovanie, stravovanie a cestovné, až po jednorazové finančné príspevky na štúdium. Maximálna výška podpory na jeden akademický rok je 2 700 eur, a to bez ohľadu na to, či študent navštevuje vysokú školu na Slovensku alebo v zahraničí.

O výbere študentov rozhoduje transparentným spôsobom vrcholový manažment U. S. Steel Košice. Aby žiadatelia o podporu mohli pri výbere uspieť, musia spĺňať niekoľko kritérií. V prípade detí zamestnancov U. S. Steel Košice, sa na rozdiel od iných žiadateľov, neskúmajú sociálne pomery, no posudzujú sa iné aspekty. Podmienkou je, aby išlo o štúdium technických odborov v súlade s výrobným zameraním U. S. Steel Košice alebo o mimoriadne osobné či rodinné okolnosti, napríklad zdravotný hendikep študenta, neúplnú rodinu alebo mimoriadny úspech v medzinárodných súťažiach. Nevyhnutnou podmienkou je však dobrý študijný prospech, ktorý v každom akademickom roku nesmie presiahnuť hodnotu 1,8. A v neposlednom rade i úspešné absolvovanie osobného pohovoru, na ktorom sa hodnotí najmä motivácia študenta pre získanie vysokoškolského vzdelania, ale aj mimoškolské aktivity zamerané na zlepšenie života v komunite a spoločnosti.

Kritériá i všetky dokumenty, ktoré je potrebné spolu so žiadosťou o štipendium predložiť, sú k dispozícii na www.usske.sk/students/stip-s.htm.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...