Vyhľadávanie:

Stodvadsiaty maratón A. Tiszovej

Stodvadsiaty maratón A. Tiszovej

V plejáde sedemdesiatich žien, ktoré sa v tomto roku postavili na štart MMM, nechýbali ani naše dve skúsené maratónkyne Alžbeta Tiszová a Erika Billá. Lepšie si počínala A. Tiszová, ktorá časom 3:32:55 hod. obsadila v celkovom poradí 268. miesto. Bol to jej 120. maratón v živote, ktorému sa venuje od roku 1980. "Vtedy sa na štart okrem mužov mohli postaviť aj ženy. V Košiciach sa po prvý raz na trati MMM prezentovala Šárka Balcarová z Prahy, ktorá sa stala prvou víťazkou nášho maratónu. Ja som pre zmenu spolu s Petrom Purtzom a Jurajom Fotulom štartovala v spomínanom roku na maratóne v Prahe. V pražskej Stromovke som dosiahla čas 3:44:39 hod. Odvtedy som zabehla 23 maratónov s lepším časom, ale na svoj osobný rekord som čakala až do roku 1995. Bolo to na MMM, kedy som sa postavila na štart svojho dvadsiateho štvrtého maratónu v živote. V cieli mi namerali 3:02:32 hod. a tento čas je dodnes mojím osobným rekordom v maratónskom behu," prezradila B. Tiszová, ktorá sa v tomto roku na svoj 120. štart v maratóne intenzívne pripravovala.

"V rámci prípravy som od začiatku roka 2010 absolvovala štyri maratóny a to v Rajci, na Kysuciach, v Michalovciach a v Košiciach na Furči. Okrem toho som štartovala v rámci dlhodobej súťaže Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov na všetkých tohtoročných šestnástich pretekoch, takže prípravu som mala skutočne pestrú."

Záverom treba dodať, že A. Tiszová štartovala od roku 1981 na Košickom MMM dvadsaťjedenkrát.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...