Vyhľadávanie:

Stolní tenisti z Teplej valcovne v I. triede mestskej miniligy tretí

Stolní tenisti z Teplej valcovne v I. triede mestskej miniligy tretí

Od roku 1978 existuje v Košiciach mestská súťaž v stolnom tenise družstiev mužov - miniliga, v ktorej ešte z čias bývalých VSŽ v nej neustále štartujú celky z Teplej valcovne, U. S. Steel Košice (predtým Údržba) a VSŽ Faundry (bývalá Zlievareň). Najlepšie si v tejto súťaži po jej prvej, tzv. jesennej časti sezóny 2005/ 2006, počínajú stolní tenisti z TVa, ktorí z dvanástich účastníkov sú na 3. mieste v tabuľke.

Ďalšie naše mužstvo U. S. Steel Košice je deviate a tímu VSŽ Faundry patrí posledná dvanásta priečka. Valcovači z TVa získali z 11 zápasov 27 bodov a majú aj aktívne skóre 112:64. O to sa svojimi výkonmi za zelenými stolmi pričinili Jozef Fotta, Marek Fotta, Karol Ryník, vlaňajší víťaz z letnej olympiády Štefan Novák a tohtoročný majster USSK v stolnom tenise Ján Keruľ-Kmec.

Ich cieľom je dostať sa v tabuľke pred svojich súperov z Econsu a Stavomontáží, ktorí sú zatiaľ na prvých dvoch priečkach. V poslednom jesennom zápase TVa zdolala Faundry na jeho pôde vysoko 15:1, keď po 4 body si na svoje konto pripísali J. Fotta, Ryník a Novák, M. Fotta získal 3 body, za porazených 1 bod dosiahol Šebek.

Na margo toho úspechu hrajúci kapitán TVa olympijský víťaz z našej letnej olympiády v roku 2004, vlani tretí J. Fotta poznamenal: "Je to zatiaľ pre nás veľmi dobrá vizitka, lebo držať krok s najlepšími mužstvami v takej silnej konkurencii nie je vôbec ľahké. V kádroch jednotlivých tímov totiž hrá celá plejáda bývalých profesionálov, ktorí ešte v nedávnej minulosti aktívne hrávali krajskú i celoslovenskú stolnotenisovú súťaž."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...