Vyhľadávanie:

Stopercentná starostlivosť, služby na úrovni

Stopercentná starostlivosť, služby na úrovni

Dobrovoľníci víkendovali v Medzeve

"Chystáme sa nakrátko dole, do mesta, pozrieť si to tam. Chceme navštíviť tamojšie múzeum i mlyn," prezradila nám Žofia Sotáková z odboru Účtovanie a správa majetku pod strieškou odpočívadla na nádvorí slnkom zaliateho doškoľovacieho strediska v Medzeve. Bola sobota, krátko pred obedom. Spolu s manželom Jozefom, mimochodom rovnako hutníkom, elektromechanikom z divízneho závodu Údržba a deťmi Lukášom a Silviou, si chvíle voľna doslova užívala. "Popoludní sa budeme venovať trošku športu, zahráme si kolky," načrtla ďalší plán hlava rodiny. "To, že som bol vyžrebovaný spomedzi mnohých dobrovoľníkov a že som získal víkendový pobyt v Medzeve aj s rodinou, som sa dozvedel od kolegov," prezradil. "Víkendovke" sa všetci doma veľmi potešili. "Zvlášť deti sú rady, pozdáva sa im, že sme konečne niekde všetci spolu," podotkla jeho manželka. Obaja patria k skalným účastníkom dobrovoľníckych dní, ktoré košická oceliareň organizuje už niekoľko rokov.

Jozef Soták bol na ostatnej Hutníckej kvapke krvi darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete už po tridsiaty ôsmy raz. I Žofia, ktorá už viackrát pomáhala aj manuálnou prácou, napríklad spolu s kolegyňami v košickej zoologickej záhrade, sa už zaradila medzi dobrovoľných darcov krvi...

Dobrý vzduch a príjemné horské prostredie tu vstrebávala aj ďalšia dobrovoľníčka Anna Kseňáková z úseku generálneho právneho zástupcu, ktorú sme s manželom Štefanom zastihli na odchode. Vypravili sa na cyklistickú túru. "Nádherné počasie sme využili na pobyt v prírode. Vybrali sme sa na Kloptaň, z ktorej je vyhliadka až na Vysoké Tatry," dala nám neskôr vedieť pani Anna, ktorá v máji počas akcie U. S. Steel pre Košice pomáhala spolu s kolegami v Botanickej záhrade UPJŠ. "Z Kloptaňa sme zišli až do Kúpeľov Štós a potom naspäť do Medzeva. V nedeľu sme ešte pred obedom vyrazili poobzerať si okolie a prešli sme sa až do Kojšova. V okolí Medzeva je veľmi pekná príroda a množstvo cyklistických, ale aj turistických trás..."

"Nezabudnite napísať," lúčili sa s nami oddychujúci dobrovoľníci, "že v Medzeve je naozaj super. Perfektný vzduch, vynikajúca, priam domáca strava, stopercentná starostlivosť a služby na úrovni..."

Doškoľovacie stredisko v Medzeve je už od mája dejiskom pravidelných športových dní. Pookriať a zašportovať si tu prichádzajú zamestnanci jednotlivých divíznych závodov i odborných útvarov, takmer stopercentne sú na najbližšie mesiace obsadené, podľa vyjadrenia vedúcej strediska Emílie Rohúnovej, aj víkendové pobyty. Evidujú ešte niekoľko voľných miest na týždenné letné rekreácie. "Záujemcovia sa môžu prihlásiť na príslušných oddeleniach Servisu ľudských zdrojov," odkazuje E. Rohúnová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...