Vyhľadávanie:

Stredoeurópske fórum údržby 2011

Stredoeurópske fórum údržby 2011

Naši údržbári na medzinárodnej vedecko-technickej konferencii

V dňoch 31.mája až 1. júna 2011 sa v hoteli Patria na Štrbskom Plese pod záštitou Ministerstva hospodárstva uskutočnil 11.ročník medzinárodnej vedecko-technickej konferencie Stredoeurópske fórum údržby 2011. Podujatie organizovala Slovenská spoločnosť údržby, ktorej aktívnym členom je od založenia v roku 2000 aj U. S. Steel Košice. V tomto roku bola naša firma jedným z hlavných partnerov konferencie.

Bezmála 200 účastníkov zo Slovenska, Maďarska, Čiech, Poľska a Švédska si počas dvoch dní vypočulo príspevky o najnovších trendoch v údržbe, rozdelené do sekcií Najlepšia prax a riadenie údržby, Informačné systémy a podpora údržby, Prediktívna údržba a diagnostika, Progresívne technológie údržby a Bezpečnosť a špeciálne témy.

V otváracej časti konferencie vystúpil generálny manažér pre podporu výroby Ján Petko. Predstavil údržbu U. S. Steel Košice ako garanta technickej bezpečnosti, environmentálneho súladu a znižovania energetickej náročnosti. Účastníkov mimoriadne zaujali výzvy, ktorým naša firma čelí v roku 2011 v environmentálnej oblasti a ich riešenia. Jaroslav Dancák z divízneho závodu Údržba prezentoval nové technológie opravy valcov lepením, ktoré od novembra 2010 priniesli už nemalé úspory nákladov. Touto technológiou sú opravované takmer všetky pogumované valce poškodené porezaním. Viliam Janák z toho istého závodu zaujal účastníkov konferencie systémom zaistenia bezpečnosti údržbárov pracujúcich na žeriavoch a žeriavových dráhach. Vo svojom príspevku podrobne prezentoval rôzne spôsoby zaistenia zdvíhacích zariadení v našom podniku.

Sprievodné podujatia konferencie - semináre, boli zamerané na riziká v údržbe, ich vplyv na plánovanie údržby a podporu informačných systémov, globalizované ukazovatele výkonnosti a spoľahlivosti údržby, monitorovanie strojov - zvýšenie spoľahlivosti a úsporu nákladov. Práve posledná spomenutá téma bola podrobne rozdiskutovaná na úspešnom seminári, ktorý pripravili špecialisti technickej diagnostiky divízneho závodu Údržba Milan Haluška a Ladislav Radomski pod vedením vedúceho oddelenia technickej diagnostiky Branislava Kyseľa. Predstavili široké možnosti našej diagnostiky v oblasti monitorovania strojov, určovania ich stavu a predikcie ďalšej životnosti. Na príkladoch z praxe ukázali využitie diagnostiky a jej prínos pre údržbu výrobných zariadení.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...