Vyhľadávanie:

Strelci na šampionáte

Strelci na šampionáte

Vrcholom každoročnej sezóny strelcov a vojakov v zálohe sú majstrovstvá republiky. Na tohtoročných, ktoré sa konali na strelnici v Príbelciach, družstvo U. S. Steel Košice reprezentovala trojica Brugoš, Hruška a Lučkay. Okrem nich štartoval samostatne v súťaži jednotlivcov Imrich.

Od roku 1997, kedy sa naši strelci po prvý raz prebojovali na slovenský šampionát, si tentokrát počínali veľmi dobre, keď v silnej konkurencii dosiahli najlepšie umiestnenie. So ziskom 1518 bodov obsadili 7. miesto. Z východniarov boli od nich lepší jedine Michalovčania, ktorí skončili tretí. V úvodnej disciplíne, ktorou bola streľba z pištole, sa so 433 bodmi umiestnili na 2. mieste, v trojpolohovej streľbe zo samopalu dosiahli štvrtý najlepší výkon 379 b. a v hode granátom so ziskom 110 bodov tretí najlepší výkon. Len v malorážkovom súboji klesli výkonom 275 b. na siedmu priečku a na 8. mieste sa umiestnili v streľbe z bojovej pištole.

V súťaži jednotlivcov skončil z našich najlepšie Hruška, ktorý v streľbe z pištole, zo samopalu i v hode granátom, získal spolu 426 b. a skončil na 13. mieste. Na 19. mieste sa umiestnil Brugoš so ziskom 415 b. a na 26. mieste Lučkay 401 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...