Vyhľadávanie:

Strelci na šampionátoch

Strelci na šampionátoch

· Po kvalifikačných bojoch sa v Turanoch konali majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji vojakov v zálohe. Na šampionát sa prebojovalo aj družstvo z U. S. Steel Košice v zložení Peter Brugoš, Karol Hruška a Dušan Krankus, v súťaži jednotlivcov Milan Seman. Medzi 14 družstvami sa im nedarilo, keď s 1345 bodmi skončili až na predposlednom 13. mieste. Zvíťazili strelci z tímu FOX Bratislava (1615 b.), pred Pezinkom, tretie boli Turany. V súťaži 49 jednotlivcov obsadil M. Seman s 372 bodmi 32. miesto. Vo viacboji si najlepšie počínal v streľbe zo samopalu, kde dosiahol 134 b. čo mu stačilo na 6. priečku. Ešte aj v streľbe z pištole sa držal medzi najlepšími a so ziskom 144 b. bol jedenásty.
Po šampionáte sa železiari premiestnili do Malaciek, kde v zložení P. Brugoš, František Imrich a K. Hruška štartovali na majstrovstvách Slovenska v streleckom trojboji. Súťažiaci strieľali z pištole a z revolveru na tri rôzne terče - na vojenský, športový a špeciálny, tzv. papagájový terč. Hosťom šampionátu bol aj minister obrany SR František Kašický. Tohtoročné majstrovstvá výkonmi prekonali vlaňajší šampionát, ktorý sa konal v Košiciach. Vynikajúci výkon dosiahol Jozef Jancek z Hruštína, ktorý v streľbe z revolvera výkonom 339 vytvoril republikový rekord a so ziskom 312 bodov vyhral aj streľbu z pištole. P. Brugoš sa v streľbe z pištole umiestnil s 280 bodmi na 19. mieste a v streľbe z revolveru skončil z našich najlepšie F. Imrich, ktorý s 256 b. obsadil 16. miesto.

· Po týchto šampionátoch sa naši strelci oveľa lepšie prezentovali na 4. ročníku súťaže v streleckom trojboji o Putovný pohár primátora mesta Michalovce. Štartovalo 42 strelcov, z ktorých si všetky ceny na medailových priečkach vybojovali železiari. V kategórii revolver zvíťazil K. Hruška (297 b.), pred F. Imrichom (291 b.) a Jánom Lučkayom (289 b.), ktorý si z našich najlepšie počínal v streľbe z pištole, kde získal skvelých 318 bodov. J. Lučkay sa stal nielen absolútnym víťazom podujatia, ale obhájil aj vlaňajšie prvenstvo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...