Vyhľadávanie:

Strelci sa prebudili

Strelci sa prebudili

Naši strelci v zálohe sa v tomto roku po prvý raz dostali na palebnú čiaru v apríli. Štartovali na troch pretekoch. Premiéru absolvovali v Michalovciach na Memoriáli G. Bodajlu v streleckom viacboji. Z ôsmich trojčlenných družstiev sa železiari z U. S. Steel Košice v zložení Brugoš, Krankus a Seman umiestnili výkonom 1 043 bodov na peknom 3. mieste, za dvomi celkami domácich usporiadateľov. V súťaži jednotlivcov vyhral Michalovčan Nevěřil so ziskom 443 b. Z našich skončil Brugoš s 374 b. na 5. mieste.

Na strelnici v Košiciach sa konali preteky v streleckom trojboji pištoliarov o Košický triptych. Medzi 15-timi štartujúcimi v streľbe z pištole dominoval Tušík z Poruby pod Vihorlatom skvelým výkonom 326 bodov. Zo železiarov skončili Dolinský štvrtý (272 b.), Seman šiesty (262 b.), za ním nasledovali Krankus, Čurko, Starosta, Hruška, Feč, Hlubeň, Brugoš, Hegedüs a Kiernosz. V streľbe z revolveru bol najlepší Pavlovčík z Michaloviec, ktorý dosiahol 312 bodov. Na 4. mieste skončil s 291 b. Čurko a na 5. mieste mal Krankus 287 bodov. Nový člen nášho tímu Ulmann absolvoval streleckú premiéru, v ktorej s 232 bodmi obsadil 9. miesto.

Tretie preteky sa konali koncom apríla v Prešove, kde sa v streleckom trojboji stretli tiež pištoliari. Až 48 strelcov, medzi ktorými nechýbali ani strelci z Poľska, bojovalo o cennú trofej 3. ročníka Memoriálu R. Rabušica. Zvíťazil Tušík výkonom 303 b., dvaja naši - Hruška a Čurko sa s rovnakým ziskom 281 b. umiestnili na štvrtej priečke. Umiestnenie ďalších železiarov: 8. Dolinský 260 b., 12. Krankus 257 b., 15. Macko 255 b. Aj v streľbe z revolveru si najlepšie počínal Tušík, ktorý vyhral výkonom 293 b, pred našimi Krankusom (283 b.) a Kondášom (265 b.)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...