Vyhľadávanie:

Strelecké prebudenia majstra

Strelecké prebudenia majstra

Majstrovský celok hokejistov HC Košice je po 19. kole extraligy na 5. mieste so sedemnásťbodovou stratou na lídra, ktorým je bratislavský Slovan. Zverenci trénera Rostislava Čadu sú najhorší v tabuľke domácich zápasov, lebo popri štyroch výhrach päťkrát prehrali. Naposledy v utorok uplynulého týždňa s Banskou Bystricou.

Kým v predchádzajúcej majstrovskej sezóne sa im nestalo, aby prehrali tri zápasy po sebe, v tomto prebiehajúcom ročníku ani raz nezaregistrovali trojzápasovú víťaznú sériu. V prípade víťazstva nad Banskobystričanmi sa mohlo tak stať. Lenže nestalo sa a kormidelník nášho tímu R. Čada v ďalšom zápase na ľade nováčika v Spišskej Novej Vsi očakával zlepšený výkon, väčšie nasadenie u hráčov, aby sa vyvarovali individuálnych chýb v obrane. Len tak mohli uspieť u súpera a dosiahnuť priaznivý výsledok. Pred televíznymi kamerami to hokejisti HC Košice skutočne aj dokázali. Keďže v nedeľu doma zdolali dvojciferným výsledkom reprezentačnú dvadsiatku, spolu sedemnásť strelených gólov v dvoch stretnutiach (Sp. Nová Ves - Košice 3:7 a Košice - Slovensko 20 10:4) určite povzbudilo mužstvo a možno mu vráti stratenú sebadôveru a hernú istotu.

V tomto týždni je v hokejovej extralige reprezentačná prestávka, počas ktorej budú hrať reprezentanti Slovenska v dňoch 6. - 8. novembra 2009 na turnaji o Nemecký pohár v Mníchove. Okrem domáceho Nemecka sa zverenci trénera Jána Filca stretnú s hokejistami USA a Švajčiarska. V nominácii mužstva Slovenska sa objavili aj dvaja útočníci HC Košice Rudolf Huna a Stanislav Gron. Extraliga bude pokračovať až na budúci týždeň v piatok 13. novembra zápasmi 20. kola. V ňom sa Košičania predstavia na ľade súpera v Poprade. Doma ich opäť uvidíme v nedeľu 15. novembra v súboji s Liptovským Mikulášom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...