Vyhľadávanie:

Strelecký apetít vysokopeciarov

Strelecký apetít vysokopeciarov

V Steel Aréne divácky záujem o stretnutia hokejových majstrovstiev U. S. Steel Košice

Rapkáče, trúbky i bubny rezonujú v hľadisku Steel Arény na zápasoch jedenástich mužstiev, ktoré od 9. januára bojujú zatiaľ iba v skupinách o tohtoročného majstra U. S. Steel Košice v hokeji. Po sedemnástich stretnutiach sa už v A i v B skupine rysuje kvarteto tímov postupujúcich do štvrťfinále. Kým v päťčlennej A skupine je na tom zatiaľ najhoršie Údržba, ktorá v troch zápasoch nezískala ani bod, zo šesťčlennej B skupiny do štvrťfinále už definitívne nepostúpia hokejisti z TVa, ktorí nezískali ani bod. Pri streleckej chuti sú hokejisti z Vysokých pecí, ktorí v troch stretnutiach zaťažili konto súperov až 27 gólmi, na druhej strane iba dva góly strelili hráči z Údržby.

A skupina

Energetika - Doprava 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
Zápas mal dramatický priebeh, o víťazovi sa bojovalo až do poslednej minúty. Úvod lepšie vyšiel hosťom, ktorí sa v rozpätí dvoch minút dostali po strelách Nikitinského a Kecera do dvojgólového vedenia. Po druhej tretine už bolo zásluhou aktívne hrajúcich energetikov vyrovnané, keď do čierneho trafili Vrábel a Nižník. V záverečnom dejstve domáci Sabo a po ňom Pataky otočili vývoj zápasu v prospech Energetiky. Hostia v závere už len zmiernili svoju prehru gólom Gönciho.

Vedenie - Údržba 12:2 (5:0, 3:1, 4:1)
Na takýto raketový úvod si už dávno nepamätáme. V 3. minúte a 13. sekunde svietil na svetelnej tabuli stav 4:0. Hostia sa dlho nezmohli na väčší odpor, až kým neprišla 26. minúta, kedy za stavu 7:0 strelili hostia svoj prvý gól na turnaji vôbec. V záverečnej tretine domáci naďalej herne excelovali i strieľali góly a dosiahli dvojciferný výsledok. Autormi gólov boli: Kuzár 4, Bolf a Grimplini po 2, Jesenský, Zima, Jacko a Nižník po 1, za hostí Hajdu a Hovan.

Doprava - Vedenie 4:6 (0:3, 2:2, 2:1)
Aj v tomto súboji sa vývoj skóre priaznivo vyvíjal v prospech úradujúceho majstra z Vedenia. Na začiatku druhej tretiny už hostia viedli 4:0, neskôr 5:1. V ďalšom priebehu však na chvíľu poľavili v útočnej aktivite, čo domáci využili a znížili. Hokejisti Vedenia po šiestom góle už len kontrolovali vývoj zápasu a v závere dovolili svojmu súperovi len skorigovať konečný výsledok. Góly domácich strelili: Slebodník 2, Bakoň a Kecer po 1, za hostí skórovali: Bolf a Kováč po 2, Kuzár a Palai po 1.

Tabuľka A skupiny

1. Vedenie 3 2 1 0 19:7 7 b.
2. Energetika 2 2 0 0 7:3 6 b.
3. SVa + Zušľachťovne 2 1 1 0 9:3 4 b.
4. Doprava 4 1 0 3 18:18 3 b.
5. Údržba 2 0 0 2 2:24 0 b.

B skupina

Teplá valcovňa - Koksovňa 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Bol to súboj dvoch mužstiev, ktoré dovtedy nemali na svojom konte ani bod. Po vyrovnanej prvej tretine ako prví do útoku zavelili koksári, ktorí sa v druhom dejstve tri razy tešili z dosiahnutých gólov. Domáci síce hrali v útoku aktívne, ale v tomto zápase im nebolo súdené skórovať. Góly víťazov strelili: Bender, Gbúrik, Ručšin a Bartók.

Vysoké pece - Oceliareň 6:4 (2:0, 1:3, 3:1)
Zatiaľ najdramatickejší zápas dvoch vyrovnaných súperov. Lepšie začali vysokopeciari, ktorí troma presnými zásahmi z hokejok Fediča, Dutka a Krušpána získali v úvode druhej tretiny sľubný náskok. Lenže neúnavne a trpezlivo hrajúci oceliari boli takisto tri razy úspešní a po strelách Franca, J. Tótha a Veselovského vyrovnali na 3:3. V záverečnom dejstve dráma vrcholila, keď sa najprv domáci dostali opäť do vedenia po góle Jariabeka. O 5 minút na to bolo opäť vyrovnané po góle Kimáka. Záverečná dvojminútovka patrila strelecky disponovanému Dutkovi, ktorý najprv strelil piaty gól vysokopeciarov a po odvolaní brankára hostí spečatil tento hráč do prázdnej bránky víťazstvo svojho tímu.

Expedícia - Teplá valcovňa 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Vzácne vyrovnané stretnutie, plné bojovnosti, snahy i odvahy na obidvoch stranách. Keďže ani po dvoch tretinách nebolo o víťazovi rozhodnuté, stačili tri minúty v poslednom dejstve a víťaz bol známy. Najprv sa domáci dostali po prvý raz do vedenia, lenže už o dve minúty hostia vyrovnali. Nováčikovi z Expedície stačilo len 24 sekúnd, aby strhol víťazstvo na svoju stranu. Góly: Fábry, Radači a Galo, resp. Adam 2.

Hutnícka druhovýroba - Oceliareň 3:4 (0:0, 0:3, 3:1)
Až po vyrovnanej bezgólovej prvej tretine oceliari zapli na plné obrátky a svoj aktívny útočný tlak korunovali peknými gólmi. Lenže v ďalšom priebehu tohto súboja svojho súpera podcenili. V úvode záverečnej tretiny viedli hostia už štvorgólovým náskokom a napokon sa museli strachovať o výsledok. Za domácich skórovali: Maňkoš, H. Ogurčák a Cmorjak, za hostí boli úspešní Kimák, Štefáni, J. Tóth a Kovaľ.

Hutnícka druhovýroba - Teplá valcovňa 6:5 (2:3, 1:1, 3:1)
Hostia vykročili rázne v snahe získať prvé majstrovské body v turnaji. Na začiatku štvrtej minúty úvodnej tretiny viedli 3:0 po hetriku R. Gajdoša. Domáci sa však z tohto šoku veľmi rýchlo spamätali a ešte do prvej prestávky znížili gólmi Cmorjaka a Maňkoša. V druhej časti hry R. Gajdoš svojím štvrtým gólom oživil nádeje hostí na prijateľný výsledok, lenže domáci v ďalších minútach strelecky ožili. Najprv kanonieri Norbert a Henrich Ogurčákovci skóre vyrovnali a po nich Cmorjak už dostal svoj tím do vedenia. V dramatickej záverečnej tretine Pazderák z TVa vyrovnal na 5:5, ale na druhej strane necelé dve minúty pred koncom N. Ogurčák zabezpečil domácim cenné víťazstvo.

Tabuľka B skupiny

1. Vysoké pece 3 3 0 0 27:5 9 b.
2. Oceliareň 4 3 0 1 21:10 9 b.
3. ZHD 4 3 0 1 24:16 9 b.
4. Koksovňa 3 1 0 2 6:10 3 b.
5. Expedícia 3 1 0 2 9:28 3 b.
6. TVa 5 0 0 5 8:26 0 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...