Vyhľadávanie:

Strelecký koncert Štefániho

Strelecký koncert Štefániho

Hokejový olympijský turnaj o majstra U. S. Steel Košice pokračoval ďalšími zápasmi v skupinách

Hokej
Brankár Koksovne zachraňuje za asistencie svojich spoluhráčov v obrane pred útočníkmi z Vedenia. Zo zápasu Vedenie - Koksovňa 12:2.

V uplynulom týždni a v pondelok 16. januára 2006 pokračoval náš hokejový šampionát ďalšími šiestimi stretnutiami v skupinách. Z vlaňajších medailistov jedine hokejisti Vysokých pecí vyšli zatiaľ bodovo naprázdno, keď na svojom konte už majú dve prehry.

V ostatných súbojoch k prekvapeniam na ľade nedošlo. V troch stretnutiach sme zaregistrovali dvojciferné výsledky, v nich favorizované celky Oceliarne a Studenej valcovne + Zušľachťovne nastrieľali svojim súperom viac než tucet gólov. Hokejisti z Vedenia uštedrili koksárom rovný tucet.

Výsledky 1. skupiny:

Vedenie - Doprava 7:4 (1:1, 2:3, 4:0)
Úradujúceho majstra z Vedenia snaživí hokejisti z Dopravy najmä v úvodných dvoch tretinách veľmi potrápili. Až v záverečnom dejstve nedokázali hostia držať krok so súperom, ktorý štyrmi gólmi potvrdil povinné víťazstvo favorita. Dopravári v tomto súboji trikrát viedli, domáci však vždy dokázali nepriaznivé skóre otočiť vo svoj prospech. Z domáceho tímu 3 góly zaznamenal strelecky disponovaný Kováč, po jednom pridali Rogers, Kuzár, Jesenský a Bolf. Za Dopravu bol dva razy strelecky úspešný Slebodník, po jednom góle strelili Lukáč a Gönci.

Hutnícka druhovýroba - Teplá valcovňa 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Hokejisti ZHD sa netajili tým, že si na súpera trúfajú a nič iné než víťazstvo si nepripúšťali. Herne i strelecky to na ľade aj dokázali. Od začiatku hrali aktívne a svoju prevahu dokázali číselne vyjadriť po góloch Maňkaša, N. Ogurčáka, Tischlera a Kuchtu. Hostia doplatili na nekompletnosť, keď im chýbali štyria skúsení hráči. I za tejto situácie svojmu súperovi vzdorovali a výsledkom ich útočného snaženia bol čestný úspech, ktorý zaznamenal Pazderák.

Vedenie - Koksovňa 12:2 (2:1, 6:0, 4:1)
Hostia dokázali držať krok s favorizovaným súperom iba v prvej tretine. Potom domáci prepli na vyššie obrátky, viac sa sústredili na koncovku a výsledok sa dostavil. Po skvelých kombináciách rozobrali súperovu obranu a poľahky skórovali. Koksári v záverečnej tretine úplne rezignovali a na súpera rýchlosťou ani technikou vonkoncom nestačili. Z mužstva Vedenia sa strelecky darilo Kuzárovi a Nižníkovi, ktorí strelili po 3 góly, 2 góly zaznamenal Rogers a po jednom pridali Kováč, Lang, Grimplini a Maďar.

Výsledky 2. skupiny:

Oceliareň - Údržba 13:0 (3:0, 7:0, 3:0)
Jednoznačná záležitosť domáceho celku. V koncovke boli oceliari veľmi efektívni a čo bolo dôležité, ani na chvíľu nepoľavili v nasadení. Údržbári tentoraz na súpera nestačili a i keď sa niekedy dostali pred bránku domáceho tímu, nepodarilo sa im zaznamenať ani len čestný úspech. V tomto zápase sa z mužstva domácich zaskvel kanonier Štefáni, ktorý strelecky koncertoval a hosťom uštedril poltucet gólov. Tri góly strelil Tóth, po jednom pridali Trubiroha, Kimák, Guzi a Kordovan.

Energetika - Studená valcovňa + Zušľachťovne 3:13 (0:6, 1:4, 2:3) Ďalšiu trinástku zaregistrovali hokejisti z hosťujúceho mužstva, ktorí o svojom víťazstve rozhodli už v prvej tretine. Až v závere hostia poľavili v aktivite a dovolili energetikom zmobilizovať sily. Tí sa zlepšili najmä v útočnej fáze a s favorizovaným súperom odohrali v poslednej desaťminútovke vyrovnanú partiu. Z domáceho tímu sa hetrikom prezentoval Sabo, za víťazov skórovali: Srnka a Žák po 3 góly, Hrabčák, Dutko a Franc po 2 a Bačo 1 gól.

Oceliareň - Vysoké pece 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Súboj dvoch hokejovo vyspelých celkov bol najmä v prvých dvoch tretinách vzácne vyrovnaný. Obidve mužstvá pozorne bránili a ich postupným útočným akciám chýbala dynamika. Až záverečných pätnásť minút prinieslo dramatický hokej. Hráči zvýšili dôraz v osobných súbojoch, hru zrýchlili a prišli aj góly. Streleckú mizériu ako prví prelomili oceliari, ktorí získali až trojgólový náskok. Hostia v závere už iba skorigovali výsledok. Po 2 góly za domácich strelili Štefáni a Franc, za vysokopeciarov boli úspešní Fedič a Jariabek.

V ďalších kolách sa v piatok 20. 1. 2006 o 19.15 h. stretnú Oceliareň - Studená valcovňa + Zušľachťovne a o 20.45 h. Doprava - Teplá valcovňa. V pondelok 23. 1. o 19.15 h. Energetika - Oceliareň a o 20.45 h. Vedenie - ZHD.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...