Vyhľadávanie:

Stretnutie oceliarov - seniorov

Stretnutie oceliarov - seniorov

Bezmála tristo dôchodcov prijalo pozvanie ZO OZ KOVO Oceliareň na tradičné stretnutie bývalých zamestnancov divízneho závodu, ktorí boli počas aktívnej pracovnej činnosti organizovaní v odboroch. Stretnutie sa uskutočnilo 16. októbra 2014 vo veľkej sále Spoločenského pavilónu v Košiciach.

Hostí privítal slávnostným príhovorom predseda odborovej organizácie Juraj Varga. Riaditeľ divízneho závodu Marek Lukačín informoval o aktuálnom dianí v oceliarni i podniku. Ako to už pri takýchto príležitostiach býva, veľa sa spomínalo. Na pracovné začiatky, pre mnohých pred rokmi v neznámom prostredí, na prvé výrobné rekordy, spúšťanie nových liniek, modernejšie technologické postupy a procesy. Odzneli neopakovateľné príhody - úsmevné, ale i také, ktoré tisli slzy do očí, veď tvrdá práca v oceliarni nebola a nie je prechádzka ružovou záhradou. Oceľ sa však tentoraz tavila a odlievala podľa nálady pri sprievodnej muzike harmonikára Viliama Juriša, s ktorým si bývalí oceliari aj spoločne zanôtili zmes regionálnych piesní. Pri bezprostrednom spomínaní aspoň na okamih všetci omladli. Pripomínali si pracovné chvíle, ale i namáhavý zmenový kolotoč s tromi nočnými po sebe... Nejednému z nich je aj napriek tomu za oceliarňou smutno. Radi by ju navštívili, pozreli si, ako sa v prevádzkach v súčasnosti pracuje. S touto prirodzenou túžbou sa aj hostia s hostiteľmi v podvečer lúčili.

Vyslovená spokojnosť s vydarenou akciou organizátorov zaväzuje pokračovať v organizovaní slávnostných stretnutí pre bývalých kolegov, ktorí prirodzene a radi odovzdávali svoje vedomosti pri výrobe ocele.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...