Vyhľadávanie:

Strieborná medaila za zásluhy o Slovenskú lekársku spoločnosť

Strieborná medaila za zásluhy o Slovenskú lekársku spoločnosť

Veľká pocta pre MUDr. Michala Ihnatka, PhD. Veľká pocta pre MUDr. Michala Ihnatka, PhD.

Predsedníctvo Slovenskej lekárskej spoločnosti udelilo MUDr. Michalovi Ihnatkovi, PhD., riaditeľovi pre pracovnú zdravotnú službu U. S. Steel Košice,  striebornú medailu za zásluhy o Slovenskú lekársku spoločnosť, ktorú si prevzal na XXXIII. medzinárodnom kongrese pracovného lekárstva, konanom 20.–21. októbra 2017 v Košiciach.

Keďže takéto vysoké vyznamenanie nie je všednou záležitosťou a udeľuje sa len významným osobnostiam lekárskej spoločnosti, opýtali sme sa MUDr. Michala  Ihnatka, PhD. na jeho pocity.

„Som potešený, že špičkoví odborníci Slovenskej lekárskej spoločnosti tak vysoko ocenili moju dlhoročnú odbornú prácu a prínos v oblasti pracovného lekárstva a klinickej toxikológie. Pre získanie tohto ocenenia, ktoré si veľmi vážim, boli zrejme  dôležité moje odborné vedomosti a praktické skúsenosti získané pri starostlivosti o zdravie zamestnancov v našej spoločnosti, ako aj moje pôsobenie primára pracovného lekárstva. Aby som mohol získať  takéto vysoké ocenenie je potrebné mať vytvorené dobré pracovné a rodinné zázemie. Na pracovisku mám výborný kolektív, ktorý pod mojím vedením získal všetky potrebné odborné osvedčenia, certifikáty, akreditácie a opakovane uspel aj v zahraničí na medzinárodných odborných porovnávacích testoch.  Získali sme potrebné rozhodnutia pri kvalitatívno-kvantitatívnom hodnotení faktorov práce a pracovného prostredia od príslušných štátnych orgánov a zároveň poskytujeme odborné posudky a odborné stanoviská zamestnancom a zamestnávateľom. Pre moju prácu, ale aj prácu celého kolektívu, je nesporne dôležitá aj podpora, ktorú máme od GM pre bezpečnosť a hygienu a REACH Marka Sala a vedenia našej spoločnosti. Toto vysoké ocenenie by však nebolo možné získať, keby som nemal vytvorené výborné podmienky aj v rodinnom zázemí, podporu mojej manželky a našich detí, na ktoré som veľmi hrdý, “ vyznal sa MUDr. Michal Ihnatko, PhD. „Zároveň ma veľmi teší, že z mnohých medikov a lekárov, ktorých som učil alebo ktorí  pracovali pod mojím vedením, sa stali primári, či vedúci lekári pracovných zdravotných služieb.“

Lekári z celého Slovenska MUDr. Michala Ihnatka, PhD. už tretie volebné obdobie zvolili tajným hlasovaním za člena Výboru Slovenskej spoločnosti pracovného lekárstva Slovenskej lekárskej spoločnosti. Minister zdravotníctva SR vymenoval, na návrh hlavného odborníka MZ SR, MUDr. Michala Ihnatka, PhD. za člena Celoslovenskej komisie na posudzovanie chorôb z povolania, ktorá je poradným orgánom ministra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...