Vyhľadávanie:

Študenti boli perfektne pripravení

Študenti boli perfektne pripravení

Tohtoroční stážisti - poslucháči vysokých škôl a univerzít prezentovali svoje manažérske zručnosti

Štyridsaťšesť študentov vysokých škôl a univerzít, ktorí sa v tomto roku zúčastnili letnej platenej stáže v U. S. Steel Košice, sa zajtra s firmou lúči. Po dvoch mesiacoch získavania skúseností v praxi sa budúci technici, ekonómovia, informatici, právnik i psychologička, vrátia už čoskoro do posluchární svojich alma mater bohatší o nové poznatky. Čo im dala práca v oceliarskej spoločnosti, to mohli ukázať v uplynulý piatok pri prezentovaní prípadových štúdií, ktoré sú súčasťou stáží už druhý rok.

Pred komisiu, ktorej predsedal viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga, predstúpilo osem tímov študentov, aby predviedli, ako sa zmocnili témy reštrukturalizácie vo fiktívnej firme.

Pre tím hodnotiteľov, ktorý tvorili generálny manažér pre rozvoj a servis ľudských zdrojov Milan Polča, vedúci odboru vzdelávanie a rozvoj Karol Gordiak a Helena Michaeliová, vedúca oddelenia vzdelávanie, bolo pri hodnotení najdôležitejšie pochopenie problému. Všímali si však aj grafickú úroveň prezentácie a jej štruktúru a organizáciu.

"Tohtoroční stážisti boli perfektne pripravení," uviedol Miroslav Kiraľvarga. "To, ako vystupovali, aké štúdie nám predložili, je pre nás obrazom o ich pôsobení vo firme. Mal som možnosť vidieť pred sebou takmer profesionálov," pochválil viceprezident. "Úroveň prezentácií bola vyrovnaná, čo dokumentujú i čísla. Rozptyl medzi tímom, ktorý zvíťazil a tímom, ktorý skončil na poslednom mieste, bol iba dvadsať percent. Ešte markantnejšie to bolo medzi prvým a druhým miestom. Rozdiel bol iba jeden bod. Ďalšie tri skupiny od seba delil tiež iba jeden bod."

Zvíťazil tím Lucia Bavoľárová (UPJŠ Košice), Patrik Oros, Martin Zubaľ, Ján Kažimír (všetci TU Košice) a Pavol Mizla (EU Bratislava). Ocenení boli i mladí, ktorí skončili na druhom mieste. Skupina pracovala v zložení Ján Tomáš, Matúš Tomašov, Katarína Bartová, Martin Marťák, Michal Augustín (TU Košice) a Ivana Kvaková (EU Bratislava).

S pôsobením mladých ľudí v spoločnosti i riešením prípadových štúdií bol spokojný aj Milan Polča. "Študenti prezentovali to, čo sa naučili, ukázali svoje zručnosti, predviedli, ako dokážu pracovať v tíme. Verím, že od jesene ako študenti štvrtých a piatych ročníkov vysokých škôl a univerzít nadobudnuté praktické zručnosti zúročia pri štúdiu. Som presvedčený, že s viacerými z nich sa v budúcnosti budeme stretávať aj ako s kolegami."

O Summer Internship 2006 v U. S. Steel Košice sa uchádzalo takmer stosedemdesiat mladých. Šancu učiť sa v medzinárodnej spoločnosti získalo po náročnom výberovom konaní štyridsaťšesť najlepších, absolventov tretích a štvrtých ročníkov slovenských vysokých škôl a univerzít. "Všetci uchádzači museli najskôr absolvovať test z angličtiny v nezávislej inštitúcii, kde zhodnotili ich jazykovú úroveň," informoval Karol Gordiak. "Znalosť tohto jazyka je nevyhnutná, pretože už pri pohovoroch sa stretávajú s americkými manažérmi. Zloženie praxujúcich študentov sa veľmi nelíšilo od minulých rokov. Prevažovali poslucháči Technickej univerzity. Pokiaľ ide o program, tri dni vyplnila mladým práca v pridelených divíznych závodoch a úsekoch, zvyšné dva sa venovali rozvoju základných manažérskych zručností. Zavŕšením tréningov boli prezentácie prípadových štúdií."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...