Vyhľadávanie:

Študenti o technickom vzdelávaní

Študenti o technickom vzdelávaní

Členovia redakčnej rady školského časopisu Strednej priemyselnej školy hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach Vreskot pozvali minulý týždeň v stredu, 28. októbra, medzi seba zástupcov z Košického samosprávneho kraja i spoločnosti U. S. Steel Košice. Na besede za okrúhlym stolom s referentom pre správu škôl a školských zariadení Jánom Špakom, riaditeľom pre Nábor a výber z útvaru GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov USSK Gabrielom Kádárom, riaditeľom SPŠH Ladislavom Makóom a pedagógmi školy diskutovali o problematike technického vzdelávania na Slovensku.

"Rozhodli sme sa pre túto tému, pretože sa našich študentov bytostne dotýka a je pre nich nanajvýš aktuálna. Zaujíma ich, akým smerom sa technické školstvo na Slovensku uberá," konkretizovala krátko zámer stretnutia Helena Duffeková, ktorá je za vedenie časopisu zodpovedná. Počas bezmála dve hodiny trvajúcej debaty zaviedli študenti reč na celý rad otázok a problémov. Zaujímali ich názory hostí na kvalitu absolventov hutníckej priemyslovky a na možnosti ich uplatnenia na trhu práce, na nový zákon o odbornom vzdelávaní a štruktúru vzdelávacích programov na odborných školách technického zamerania, ale aj to, aké sú očakávania zamestnávateľov pri nábore a výbere nových zamestnancov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...