Vyhľadávanie:

Štyri domáce prehry varujú

Štyri domáce prehry varujú

Hokejisti HC Košice strácali na vedúcu Banskú Bystricu päť bodov

V roku 2017 sa hokejistom HC Košice darí so striedavými úspechmi. Od Nového roku odohrali v základnej časti našej najvyššej hokejovej súťaže jedenásť stretnutí, z ktorých šesť vyhrali a päťkrát prehrali. I napriek tejto skutočnosti sa dokázali zverenci trénera Rostislava Čadu po 39. kole, v ktorom doma zdolali Liptovský Mikuláš, prebojovať na vedúcu priečku v tabuľke. V ďalších kolách však svojou hrou príliš neoslnili, pretože na domácom ľade v Steel aréne až štyri súboje so súpermi z Nitry, Banskej Bystrice, Popradu a Žiliny prehrali. Pritom tá posledná v piatok 3. februára mala zvláštnu príchuť. V 24. minúte druhej tretiny viedli Košičania pohodlným výsledkom 3:0. Potom však ľahkovážne dovolili Žilinčanom nielen vyrovnať, ale napokon strhnúť víťazstvo na ich stranu po výsledku 4:5. Keďže aj v ďalšom kole prehrali v Nitre 2:3 po samostatných nájazdoch, v tabuľke klesli za B. Bystricu a Nitru až na tretie miesto.

„Spomínané štyri domáce prehry boli pre nás veľmi kruté. Mali sme v týchto stretnutiach nevydarené závery, ale keď chceme pomýšľať na prvú priečku a víťazstvo po základnej časti, tak by sa nám to nemalo stávať. Verím, že sa z toho poučíme a v poslednej šiestej šestine základnej časti sa predstavíme v tom lepšom svetle,“ vyjadril sa po poslednom domácom zápase so Žilinou strelec jedného zo štyroch gólov Košíc obranca Lukáš Matejka.

V uplynulom týždni bola v Tipsport lige reprezentačná prestávka, počas ktorej sa hokejisti Slovenska zúčastnili turnaja Slovakia Cup v Nitre, kde HC reprezentovali obranca Eduard Šedivý a útočník Jakub Suja. Na inom turnaji v rakúskom Grazi si zahrali aj olympionici Slovenska. Aj tam mali Košičania svoje zastúpenie, keď si dres olympijského výberu Slovenska obliekali útočník Peter Boltun a obranca Patrik Koch.

V uplynulom týždni káder HC Košice posilnil útočník Rudolf Huna, ktorý prišiel z Liptovského Mikuláša a po zranení sa rozohráva aj Gabriel Spilar. Pred koncom prestupového obdobia je zaujímavé sledovať, či sa Košičanom podarí doplniť tím, najmä vystužiť obranu, pretože v ostatných stretnutiach doma proti Trenčínu a Žiline inkasovali príliš veľa gólov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...