Vyhľadávanie:

Súper ich však potrápil

Súper ich však potrápil

Hokejisti HC Košice v play off s Nitrou zatiaľ doma dvakrát vyhrali

Hokej
V druhom zápase Košice - Nitra 3:2 po samostatných nájazdoch strelil dôležitý druhý gól nášho tímu Jiří Bicek.

V piatok a v sobotu uplynulého týždňa sa prvými stretnutiami hokejovej extraligy Zvolen - Liptovský Mikuláš a Slovan - Poprad začala štvrťfinálová séria play off. Ďalšie dve dvojice Trenčín - Žilina a Košice - Nitra zasiahli do bojov až v nedeľu a v pondelok. Košičania vykročili do štvrťfinálovej série tou správnou nohou.

Na domácom ľade dva razy zdolali Nitru, v prvom zápase 6:3 a v druhom meraní síl 3:2 až po samostatných nájazdoch. Už to, že sa Košičania stretnú vo štvrťfinále s Nitrou, ktorá mala v základnej časti zo vzájomných zápasov s naším celkom priaznivejšiu bilanciu, dávalo tušiť, že duely s týmto súperom prinesú vyrovnaný súboj. Na túto skutočnosť upozorňovali tréneri nášho tímu Dušan Gregor a Miroslav Marcinko a zároveň hráčom prízvukovali, že takáto séria je v rýchlom slede náročná a hráčov bude stáť veľa síl. Nedeľňajší súboj naznačil, že v takejto sérii je najdôležitejší vždy prvý zápas, lebo pred ním panuje zakaždým aj väčšia nervozita.

A práve vplyvom tejto nervozity sa herne nášmu mužstvu nedarilo. Hráči sa dopúšťali viacerých chýb, za ktoré nás hostia trestali. Po prvých dvoch tretinách v prvom zápase za nerozhodného stavu 3:3 to na naše presvedčivé víťazstvo veru nevyzeralo. "Ešte šťastie, že sme sa zbavili počiatočnej nervozity a v zápase náš výkon postupne gradoval," vyjadril svoje pocity po prvom stretnutí tréner nášho tímu Dušan Gregor a pokračoval: "Až v záverečnej tretine sme zlomili odpor súpera a som rád, že to bola hra podľa mojich predstáv." Strelecky sa v tomto prvom zápase v dobrom svetle predstavil Ján Lipianský, autor dvoch gólov. Okrem toho, že hýril nesmiernou aktivitou, bol blízko aj k hetriku. "Veru, bol som k nemu blízko, najmä v závere posledného dejstva som zahodil tutovú šancu, ale možno som tým ušetril na ďalší zápas," ozrejmil situáciu náš úspešný strelec.

Druhý súboj, ktorý sa hral v pondelok, bol z pohľadu fanúšika ešte zaujímavejší a dramatickejší. Na radosť košických priaznivcov i hráčov si napokon víťazstvo vybojovali Košičania až po samostatných nájazdoch. V zápase mali viac z hry hostia, ktorí dva razy viedli, no naši dokázali nesmiernou túžbou a maximálnou bojovnosťou pretaviť výhodu domáceho prostredia na druhé víťazstvo v sérii. To druhé víťazstvo bolo o to cennejšie, že súper sa v zápase predstavil oveľa disciplinovanejším výkonom a od víťazstva ho delil skutočne iba krôčik. Po bezgólovom predĺžení, v ktorom nenastala ani na jednej ani na druhej strane "rýchla smrť" po góle z hry, nasledovali trestné strieľania. Krv tuhla v žilách domácich fanúšikov, keď hráči Nitry Čacho a Chrenko boli v úvode strelecky úspešní, kým z našich Krayzel ani Lipiansky samostatné nájazdy nepremenili.

Hostia teda viedli 2:0, lenže po druhej sérii sa karta obrátila. Pri ďalších dvoch nájazdoch sa zaskvel náš brankár Laco, ktorý zlikvidoval nájazdy Vozdeckého a Salijiho, na druhej strane na 2:2 vyrovnali Hvíla s Bicekom. Rozhodnutie sa zrodilo v posledných dvoch nájazdoch. Najprv Kroták svoj strelecký pokus úspešne zakončil, a keď po ňom Majeského strelu Laco opäť zlikvidoval, dramatická zápletka bola v náš prospech rozuzlená. V tomto týždni sa vo štvrtok a v piatok (10. a 11. marca) bude hrať na ľade v Nitre. Keďže sa hrá na štyri víťazné zápasy a v Nitre by sa ešte o postupujúcom do semifinále nerozhodlo, prípadný ďalší program tejto dvojice má tieto termíny: 5. zápas v nedeľu 13. marca v Košiciach, 6. zápas v utorok 15. marca v Nitre a 7. zápas vo štvrtok 17. marca opäť v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...