Vyhľadávanie:

Súťaž za čistejšie Košice

Súťaž za čistejšie Košice

Metropola východného Slovenska má už päť zberných dvorov

Od 1. júla 2016 majú Košice o dva zberné dvory viac, a to v mestskej časti Košice – Ťahanovce na Magnezitárskej ulici a v mestskej časti Košice – Šaca na Železiarenskej ulici. Okrem toho na sídliskách pribudlo päťsto košov na triedený zber a v uliciach dvanásť nových vozidiel.

Spustením prevádzok v Šaci a Ťahanovciach došlo podľa generálneho riaditeľa firmy KOSIT Mariána Christenka ku skráteniu priemernej vzdialenosti obyvateľov vzdialenejších mestských častí k najbližšiemu zbernému dvoru. Znížená vyťaženosť ostatných zberných dvorov prinesie aj kratšie čakanie obyvateľov na vybavenie Zberné dvory v Košiciach ponúkajú najširšie spektrum komodít na Slovensku, ktoré môžu obyvatelia priniesť do areálu. Patrí sem obyčajný, špeciálny (nebezpečný) i nadrozmerný odpad, ktorý môžu odovzdať v zberných dvoroch na Jesenského, Popradskej ulici, Pri bitúnku a od júla aj na Magnezitárskej a Železiarenskej. V lete sú otvorené od 7.00 do 18.00 hod. (pondelok – piatok) a od 8.00 do 15.00 hod. (sobota), mimo obedňajšej prestávky medzi 12.00 – 12.30 hod.

Celková investícia do nových zberných dvorov predstavovala 200 tisíc eur. Od vyššieho počtu zberných dvorov a ich lepšej dostupnosti pre obyvateľov mestských častí si kompetentní sľubujú nižší počet čiernych skládok. Tento zámer by mala podporiť súťaž. Každý mesiac vyhrá päť Košičanov, ktorí prinesú odpad na zberný dvor, 30 eur. Iniciatíva v rámci kampane Za čistejšie Košice trvá od 11. júla do 31. decembra 2016. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...