Vyhľadávanie:

Súťaže bez squashu, pribudol bedminton

Súťaže bez squashu, pribudol bedminton

Letné športové hry 2013 sa začali golfovým turnajom v Malej Ide

Prológom XXIII. ročníka Letných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice 2013 bol golfový turnaj, ktorý sa v predstihu konal v nedeľu 8. septembra v novom 9-jamkovom golfovom areáli v Malej Ide. Na grínoch sa v štvorčlenných družstvách vystriedalo 36 golfistov, z nich bolo sedem žien, spĺňajúcich podmienky propozícií turnaja. Súťažilo sa na 18 jamiek s úpravou hendikepu v dvoch kategóriách. Na rany brutto a v kategórii stableford so započítaním hendikepu.

Na svoje si prišli najmä naši americkí manažéri, ktorí tomuto športu vášnivo holdujú. Medzi súťažiacimi nechýbali viacerí viceprezidenti, generálni manažéri a o cenné trofeje súťažil aj prezident spoločnosti George F. Babcoke, ktorý sa v v roku 2010 stal prvým víťazom na rany brutto. V tomto roku si v tejto kategórii prvenstvo vybojoval s počtom rán 82 Gabriel Holub. Na 2. mieste sa umiestnil s 86 ranami Miroslav Maďar a na tretej priečke skončil s 87 údermi Daniel M. Killeen. V kategórii stableford so započítaním hendikepu zvíťazil Peter Marin so 47 bodmi. Na 2. mieste sa so 43 bodmi umiestnil Matthew T. Lewis a na tretej pozícii so 42 bodmi skončil Thomas J. Kevin.

Najdlhšiu vzdialenosť dráhy letu loptičky zaznamenal Peter Marin, ktorého loptička po odpale dopadla na trávnik vo vzdialenosti 292 metrov. V súťaži nearest to pin bol prvou ranou najbližšie k jamke Miroslav Grela, ktorého loptička sa zastavila iba 117 centimetrov pred jamkou.

Ženy súťažili v kategórii stableford so započítaním hendikepu. Najlepšie z nich si počínala Svetlana Maxwell, ktorá mala na svojom konte 42 bodov. Na druhej priečke sa umiestnila Teresa Pierce s počtom bodov 40 a tretie miesto obsadila Lenka Antaliková s 37 bodmi. Táto golfistka získala aj ďalšiu cenu za longest drive - najdlhšiu dráhu letu loptičky po odpale.

Ďalších jedenásť športových súťaží je na programe v piatok 13. 9. a v sobotu 14. 9. 2013. Vzhľadom k veľkému počtu prihlásených v bowlingu sa súťaž na štvordráhe Bowling pubu na Triede KVP začne už vo štvrtok 12. 9. o 16. hodine. Pokračovať bude v piatok od 16. hodiny a v sobotu od 8. hodiny. Slávnostný ceremoniál otvorenia športových hier sa uskutoční už tradične v piatok o 15.15 hod. na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici. Tým, ktorí prídu na slávnostné otvorenie priamo zo zamestnania, dávame do pozornosti, že okrem tradičných spojov električiek R zo Vstupného areálu USSK organizátori zabezpečili mimoriadny spoj R4 na konečnú zastávku pri štadióne na ulici Boženy Němcovej s odchodom o 14.25 hod.

Súťaže jednotlivcov i družstiev sa budú konať na týchto športoviskách v Košiciach: Malý futbal sa odohrá v piatok od 15.45 hod. a v sobotu od 7.30 hod. na ihrisku TU na Watsonovej ulici. V herni pod tribúnou sa v sobotu od 8.00 hod. uskutoční turnaj v šachu a na vedľajšom ihrisku na Vysokoškolskej ulici sa odohrajú zápasy od 9.30 hod. v softbale. Volejbal a tenis v telocvični i na dvorcoch UPJŠ na Medickej, stolný tenis - herňa na štadióne TJ Lokomotíva v Čermeli, bedminton v piatok od 16.00 hod. a v sobotu od 8.00 hod. v hale Cassovia bedminton spot na Južnom nábreží 13, beh na 10 km a in-line korčuliari v sobotu so štartom o 9.10 hod. a 9.15 hod. zo Vstupného areálu USSK s cieľom pod mostom pri OC Optima smerom na Sídlisko KVP. Štart cyklistickej časovky bude v sobotu o 10.15 hod. na výpadovej ceste od Sídliska KVP smerom k mostu pri OC Optima a odtiaľ smerom do Šace s obrátkou na moste do USSK a po druhej strane diaľnice späť do miesta štartu, kde bude cieľ. Tenisový turnaj sa okrem dvorcov pri internátoch na Medickej odohrá aj pri Penzióne Set za Spoločenským pavilónom.

V sobotu večer od 18. hodiny sa v Jumbo centre bude podávať večera pre všetkých účastníkov športových hier. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien jednotlivcom i kolektívom sa začne o 20. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...