Vyhľadávanie:

Svetoznámy klavirista Eugene Indjic v Košiciach

Svetoznámy klavirista Eugene Indjic v Košiciach

Vo štvrtok, 24. januára, vystúpi v Dome umenia so Štátnou filharmóniou Košice, svetoznámy klavirista Eugene Indjic. "Zahrá v jednom z najkrajších klavírnych koncertov, v Schumannovom Koncerte pre klavír a orchester a mol," informovala dramaturgička ŠfK Mária Kornúciková. "Koncert je tiež skvelou príležitosťou počuť v Dome umenia strhujúce a prelomové dielo Hectora Berlioza Fantastickú symfóniu."

Eugen Indjic patrí medzi najvýznamnejších reprezentantov strednej generácie svetových klaviristov. V súčasnosti žije v Paríži. Narodil sa v Belehrade, vyštudoval, o. i., Harvardskú univerzitu v Bostone. Úspešne absolvoval množstvo medzinárodných interpretačných súťaží, samostatných recitálov i vystúpení so svetovými orchestrami. Ako 13-ročný hral s Washingtonským národným orchestrom, 18-ročný s Bostonským symfonickým orchestrom. Spolupracoval s osobnosťami, ako Bernstein, Fedosejev, Leinsdorf, Sinopoli, Bělohlávek a.i. Medzi mnohými nahrávkami v jeho interpretácii vynikajú klavírne diela Debussyho, Stravinského a Chopina. Orchester ŠfK diriguje Jerzy Swoboda.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...