Vyhľadávanie:

Sympatické gesto poslancov zo Šace

Sympatické gesto poslancov zo Šace

Až na druhýkrát odsúhlasili poslanci miestneho zastupiteľstva MČ Košice - Šaca 5 miliónov korún na dostavbu Zimného štadióna Ladislava Trojáka v Košiciach. Na ich druhom mimoriadnom zasadnutí vo štvrtok uplynulého týždňa v Šaci boli prítomní prezident občianskeho združenia Košická aréna a zároveň aj hokejového klubu HC Košice Ľubomír Veme a viceprezident HC a U. S. Steel Košice pre strategické implementácie Anton Jura, ktorí prišli poslancom osobne veci vysvetliť.

Najprv Ľubomír Veme vo svojom vystúpení oboznámil poslancov so situáciou okolo tohto objektu a ozrejmil, čo je prioritou v projekte dostavby zimného štadióna. "Ako najschodnejšia sa ukazuje cesta, ktorej hlavným garantom je U. S. Steel Košice. Táto spoločnosť, ktorá bude mať na starosti aj inžiniering pri dostavbe, už darovala 42 miliónov korún, ale na dostavbu spodného okruhu s 5-6 tisíc divákmi je potrebných 160 miliónov. Náš nový projekt zriadenia neziskového združenia Košická aréna ráta so združenými financiami sponzorov i štátu. A tak ako je to vo svete bežne zaužívaným modelom, aj my chceme prenajať lóže dopredu na niekoľko rokov," dodal Ľ. Veme.

Lóže sa prenajímajú za 4 až 6 miliónov korún, z celkového počtu 42 je prenajatých 17. "Na to, aby sme mohli pokračovať v dostavbe štadióna, potrebujeme naakumulovať 160 miliónov korún. Sme optimisti, verím že aj s pomocou vašou a iných subjektov sa nám to podarí. Doteraz máme približne 72 miliónov, od štátu máme prísľub 40 miliónov a existujú aj iné možnosti financovania," pridal sa do diskusie A. Jura a pokračoval: "Vidíte sami, aká je situácia so športoviskami v Košiciach, ale aj v našom regióne. Preto zvážte situáciu v terajšej dobe a myslite na budúcnosť. Keď sa nám nepodarí financie zohnať a nezačne sa stavať, všetky naakumulované prostriedky v banke, vrátane ich zúročenia, budú sponzorom vrátené."

V závere po odsúhlasení 5-miliónového príspevku Ľ. Veme prisľúbil Šačanom svoju podporu prostredníctvom Slovenského zväzu ľadového hokeja pri plánovanej výstavbe malého zimného štadiónu v Šaci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...