Vyhľadávanie:

Talenty dokázali svoje kvality

Talenty dokázali svoje kvality

V telocvični Lokomotívy Košice v Čermeli sa konal medzinárodný turnaj mládeže v zápasení vo voľnom štýle

Zápasnícky klub košickej Lokomotívy zorganizoval cez víkend VIII. ročník medzinárodného turnaja starších žiakov a kadetov v zápasení vo voľnom štýle o Pohár olympijských nádejí. Toto veľkolepé medzinárodné podujatie, ktorého sa zúčastnilo 102 mladých zápasníkov zo šiestich krajín a 16 klubov z pozície hlavného reklamného partnera, podobne ako vlani, výdatne podporila U. S. Steel Košice.

Medzi pozvanými hosťami bol na slávnostnom otvorení turnaja okrem iných prítomný aj prezident U. S. Steel Košice David Lohr spolu s manželkou Susan. Vo svojom príhovore ocenil snahu organizátorov usporiadať tak veľkolepé podujatie medzinárodného významu a všetkých účastníkov turnaja podporil v ich snahe dosiahnuť na žinenkách čo najlepšie výkony. V tomto roku mali jednotlivé súboje v trinástich vekových kategóriách veľmi dobrú úroveň. Okrem najlepších jednotlivcov z poľských klubov z Bydgoszcza, Krasniku, Leczny a Rzeszowa, maďarských klubov z Miškolca a Kazincbarcziky, z nemeckého Leckenwaldu, ukrajinského Ľvova sa predstavili aj reprezentačné výbery kadetov z Maďarska, Českej republiky a Slovenska. V súťaži družstiev si prvenstvo vybojovali kadeti z Maďarska, ktorí získali 60 bodov, na 2. mieste skončili mladí zápasníci z ukrajinského Ľvova, ktorí dosiahli 55 bodov a tretiu priečku si so 40 bodmi vybojovali kadeti Slovenska, ktorých viedol tréner domácich zápasníkov Miroslav Jedlička, tajomník zápasníckeho klubu TJ Lokomotíva Košice.

Ten nám o účinkovaní slovenských borcov povedal: "Opäť sa nám podarilo zorganizovať silný turnaj, kde sa predstavili niektorí talentovaní borci, budúce olympijské nádeje. V súťaži jednotlivcov si z trinástich vekových kategórií päť prvenstiev vybojovali Ukrajinci, štyri prvé miesta získali mladí reprezentanti z Maďarska, dva razy vyhrali Nemci a po jednom prvenstve mali Poliaci a z našich reprezentantov Jaloviar v kategórii do 85 kg. V kádri reprezentačného mužstva Slovenska boli okrem iných aj štyria borci z našej Lokomotívy, a to Pástor, Vrábel, Okoš a Hutňan. Okrem nich reprezentačný dres obliekli aj Štefaňák zo Starej Ľubovne a Kordanič zo Sniny, ktorí už študujú na športovom gymnáziu v Košiciach a v najbližšom období by sa mali stať členmi zápasníckeho klubu Lokomotívy."

V turnaji sa predstavilo tiež družstvo košickej Lokomotívy, ktoré so ziskom 7 bodov obsadilo 11. miesto. V súťaži jednotlivcov teda Slováci získali zásluhou Jaloviara jedno prvé miesto, na druhých priečkach sa umiestnili: v hmotnosti do 38 kg Redemto, do 42 kg Obžera, do 50 kg Kostanian a do 100 kg Hutňan. Tretie miesto pre naše farby vybojoval v hmotnosti do 63 kg Okoš. Na stupne víťazov sa nedostal Vrábel, ktorý skončil v hmotnosti do 46 kg na 4. mieste. Okrem neho na 5. mieste sa v hmotnosti do 76 kg umiestnil Šimočko a na 6. mieste do 63 kg Deák, obaja z domácej Lokomotívy.

Zápasníci z košického železničiarskeho klubu štartovali na tomto podujatí ovenčení novým titulom majstrov Slovenska pre rok 2005. Od prvého historického slovenského titulu nie sú ďaleko ani seniori Lokomotívy. Tí majú veľkú šancu vyhrať ligu a získať zlaté medaily majstrov Slovenska. Pred posledným kolom, ktoré je na programe túto sobotu 26. novembra v Bratislave, vedú tabuľku so ziskom 122 bodov pred Vihorlatom Snina, ktorá má 106 b. a úradujúcim majstrom Dunajplavbou Bratislava s 96 bodmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...