Vyhľadávanie:

Talenty majú svoj areál

Talenty majú svoj areál

Druhý futbalový štadión s umelou trávou v Košiciach

Pri ZŠ Bruselská v Mestskej časti Košice - Sídlisko Ťahanovce v pondelok, 20. apríla, otvorili nové školské futbalové ihrisko s umelým trávnikom. Na slávnosti sa zúčastnili predseda Národnej rady Slovenskej republiky Pavol Paška, predseda KSK Zdenko Trebuľa, viceprezident U. S. Steel Košice Miroslav Kiraľvarga a ďalší hostia - poslanci NR SR, zástupcovia Magistrátu mesta Košice a mestskej časti Sídlisko Ťahanovce.

Projekt ihriska iniciovali pred štyrmi rokmi riaditeľ základnej školy Jozef Čorba a jeho zástupca Štefan Fabián. "Obaja sú športoví nadšenci a ich láska k futbalu je evidentná," uviedol pri otvorení jeden z prítomných bývalých prvoligových futbalistov, v súčasnosti učiteľ ZŠ Bruselská Ondrej Daňko a dodal: "Takýto areál nám veľmi chýbal. Na škole máme futbalový klub KAC Jednota Košice, ktorý má päť mládežníckych družstiev. V nich je registrovaných takmer 250 futbalových talentov, žiakov našej školy. Zatiaľ sme v zimných mesiacoch trénovali i hrávali halový futbal iba v telocvični a v lete využívali futbalové ihrisko v Ťahanovciach. Teraz je náš štadión s umelou trávou oveľa bližšie. Chlapci sa veľmi tešia, že budú môcť naplno využívať tento krásny stánok vybavený elektrickou časomierou, striedačkami pre hráčov i lavičkami pre divákov."

V Košiciach je to druhé takéto ihrisko s umelým trávnikom. Prvé vybudovali na Sídlisku Železníky pri ZŠ Užhorodská. Futbalové ihrisko na ťahanovskom sídlisku má hraciu plochu 90 x 46 metrov a spĺňa predpísané parametre i kritériá na majstrovské zápasy žiackych kategórií. Štadión v pondelok v exhibičnom zápase už naostro vyskúšali družstvá mladších a starších žiakov KAC Košice, ktorí si vo svojich kategóriách úspešne počínajú v žiackej lige. Pre vyše tisíc žiakov tejto školy bude športové ihrisko slúžiť nielen na futbal, ale aj na cvičenie v rámci telesnej výchovy. Zelená plocha bude k dispozícii mimo vyučovania aj ďalším futbalovým talentom zo sídliska.

Športové ihrisko vybudovali za približne 415 tisíc eur (12,5 milióna korún) a na jeho realizácii sa podieľali nielen Ministerstvo školstva SR, mesto Košice, U. S. Steel Košice, MČ Košice - Sídlisko Ťahanovce, ale aj rodičia žiakov školy, ktorí pri výstavbe brigádnicky pomáhali.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...