Vyhľadávanie:

Technická univerzita v Košiciach pod novým vedením

Technická univerzita v Košiciach pod novým vedením

Technickú univerzitu v Košiciach bude od tohto akademického roku viesť nové vedenie. Rektor Anton Čižmár, ktorý sa svojho postu ujal 16. augusta, na stretnutí s novinármi minulý týždeň v stredu, 5. septembra, predstavil jeho členov i hlavné strategické ciele univerzity. Prorektorom pre vedu a výskum sa stal Stanislav Kmeť, pre vzdelávanie Pavel Raschman, pre rozvoj a výstavbu Emil Spišák a pre vonkajšie vzťahy a marketing Juraj Sinay. Výkonom funkcie kvestora bol poverený Marcel Behún, predsedom Akademického senátu TU je Dušan Olčák. Ako jediná univerzita na Slovensku bude mať vo svojom vrcholovom vedení aj splnomocnenca pre riadenie kvality, a to Jozefa Zajaca.

"Našou hlavnou úlohou je odo dňa, kedy sme sa ujali svojich postov, práca na príprave strategického plánu rozvoja univerzity na najbližších šesť až osem rokov. Je to dôležitý dokument, ktorý bude vychádzať z našej vízie," konštatoval A. Čižmár. Podľa vízie má byť TU Košice prominentnou technickou univerzitou na národnej úrovni, uznávanou na medzinárodnej úrovni, so silným prvkom autonómnosti, s dostatočne diverzifikovanými finančnými zdrojmi, prístupná pre čo najširší okruh záujemcov, rozvíjajúca vedecké poznanie na základe vlastných pôvodných výsledkov. Tiež poskytujúca excelentné vzdelávanie na všetkých troch stupňoch vysokoškolského štúdia, ako aj celoživotné vzdelávanie, spĺňajúca svojím výskumom očakávané potreby priemyslu, regiónu a spoločnosti a výrazne sa angažujúca pri poskytovaní služieb širokej verejnosti.

"Chceme byť kvalitnou univerzitou," konštatoval rektor Čižmár, "preto budeme podporovať špičkové tímy, ľudí, laboratóriá, vedecko-výskumné projekty, nie priemer."

Podľa informácií prorektora pre vzdelávanie P. Raschmana bude v novom akademickom roku 2007/2008 na ôsmich fakultách TU študovať vyše 16,5 tisíca študentov. Z nich najviac na Fakulte elektroniky a informatiky, Strojníckej fakulte a Fakulte baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...